Zwarte Cross begint publieke omroep ‘buiten bubbel gevestigde media’

Hoewel het feest in de Achterhoek nog ver weg lijkt, zit Zwarte Cross allesbehalve stil. De organisatie lanceert namelijk een online platform en wil een landelijke omroepvereniging opzetten.

In februari lanceert Feestfabriek het online platform STAMPPOT. Volgens de site wordt STAMPPOT ”de veilige haven op het grote boze internet voor iedereen die op een positieve wijze maling heeft aan welke vorm van hokjesgeest dan ook”. Op het platform komt ruimte voor minidocumentaires, livesessies, DIY-stunts, interviews, kunst en nog veel meer. Naast leden van de Feestfabriek zitten ook schrijvers, muzikanten, theaterartiesten en filmmakers in de redactie.

Daarnaast wil de organisatie proberen een landelijke omroep op te zetten met Omroepvereniging Stamppot. Hiervoor is Feestfabriek op zoek naar 50.000 leden. Lid worden van deze vereniging kan via de website van Stamppot.

Zwarte Cross 2021

Zwarte Cross
Photo: Joëlle van Wissen / Festileaks

De Zwarte Cross is het grootste festival van Nederland en staat vooral bekend om haar randprogramma. Van het brede theaterprogramma en de bioscoop tot de kermisattracties en de iconische crosses: je verveelt je op de Zwarte Cross niet snel. Het is dan ook niet voor niets dat het festival in zowel 2018 als 2019 de Festileaks Festival Award voor ‘Beste Randprogramma’ in de wacht sleepte. De editie van 2021 is opgeschoven van juli naar het laatste weekend van september. Vorig jaar, 2020, zou het laatste jaar worden met Tante Rikie als festivaldirectrice. Dit wordt verschoven naar komende zomer. Over de line-up is nog niets bekend.

  • Locatie: Lichtenvoorde
  • Datum: 23 t/m 26 september 2021
  • Tickets: kaarten voor 2020 blijven geldig voor 2021
  • Meer informatie vind je op de website van het festival.
Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2024

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 18-21 juli 2024
Line-up
The Darkness
Joost
Status Quo
Tickets Kopen