Zwarte Cross maakt datum voor 2021 bekend en bedankt zorgmedewerkers

1892

Ook Zwarte Cross zet de knop om en richt zich op 2021. In een statement op de website maakt het festival de nieuwe festivaldatum bekend en bedankt medewerkers in de zorg.

Volgend jaar vindt Zwarte Cross plaats van 15 tot en met 18 juli. Op de website geeft het festival aan dat gekochte kaarten voor 2020 geldig blijven. Ook biedt het Achterhoekse festival de mogelijkheid kaarten te retourneren tussen 2 en 30 juni.

In het statement laat Zwarte Cross weten al langer rekening te houden met het besluit om festivalzomer af te gelasten, maar toch ”te balen als een stekker”. De organisatie laat weten een stapje terug te zetten op online kanalen in de crisisperiode. Ook spreekt het Achterhoekse festival haar dank uit naar mensen die werken in de zorg: ”Niet normaal wat deze mensen voor indrukwekkende klus klaren. Daar valt een festival organiseren volledig bij in het niet. Grote klasse, petje af en dank jullie wel voor jullie onmetelijke inzet!”.

View this post on Instagram

Beste Zwarte Crossers, De Zwarte Cross 2020 zal helaas geen doorgang vinden vanwege het coronavirus. De persconferentie van minister-president Rutte van gisteravond gaf ons als organisatie eindelijk duidelijkheid. We gingen er al voorzichtig vanuit, net als jullie waarschijnlijk, maar toch is het werkelijk verschrikkelijk spijtig… We bevinden ons in een ontzettend rare, verwarrende en niet te bevatten periode. Hoewel wij balen als een stekker (zacht uitgedrukt), is de Zwarte Cross nu niet het allerbelangrijkste. Hopelijk lezen jullie dit allemaal in goede gezondheid. Mocht dat niet zo zijn, dan wensen we jullie – en iedereen in jullie omgeving – veel sterkte en beterschap. Reeds aangeschafte kaarten blijven geldig voor de Zwarte Cross 2021, die plaatsvindt van 15 t/m 18 juli. Wil je je kaarten inleveren, dan kan dat ook van 2 juni t/m 30 juni. Lees op www.zwartecross.nl eerst onze uitgebreide FAQ door voordat je ons een vraag stuurt. Staat je vraag er écht niet tussen, neem dan contact met ons op via één van de officiële communicatiekanalen die je ook in de FAQ vindt. We nemen een stapje terug tijdens de crisisperiode, dus het zal wat rustiger worden op onze online kanalen. We wensen iedereen veel sterkte toe in deze tijd en willen graag nog even onze dank en respect uiten aan iedereen die werkt in de zorg. Wat een indrukwekkende klus klaren jullie! Klasse en petje af. Namens al onze medewerkers: hou je taai en het allerbeste. Hopelijk tot in 2021 en dan knappen we er dubbel zo hard op!

A post shared by Zwarte Cross (@zwartecross) on

Corona en festivals

De verspreiding van het coronavirus (COVID-19) heeft groeiende consequenties voor festivals wereldwijd. Artiesten zeggen af, festivals worden afgelast en overheden stellen maatregelen op.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe het virus zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals via onze speciale pagina. Je vindt er een liveblog, het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Zwarte Cross 2020

Zwarte Cross
Photo: Joëlle van Wissen / Festileaks

In 2020 zou de 24ste editie van de Zwarte Cross plaatsvinden. Wegens het coronavirus is het echter geannuleerd. Het beloofde nog wel zo’n legendarische te worden; het zou namelijk voor Tante Rikie de laatste editie zijn. Voor de muzikale lineup stonden oorspronkelijk Chef’Special, Dropkick Murphys, Krezip, Typhoon en nog veel meer gepland.

Het Achterhoekse festival staat vooral bekend om haar randprogramma. Van het brede theaterprogramma en de bioscoop tot de kermisattracties en de iconische crosses: je verveelt je op de Zwarte Cross niet snel. Het is dan ook niet voor niets dat het festival in zowel 2018 als 2019 de Festileaks Festival Award voor ‘Beste Randprogramma’ in de wacht sleepte.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Stervende, door de festivalloze zomer. Is het al 2021?