De laatste Festileauges-deadlines zijn verstreken

Festileagues zit erop! Het laatste fluitsignaal is gegaan, de race is gereden, de geit is gemolken. Na maanden puzzelen, verkleden, knutselen en koekjes eten(?) hebben de deelnemende teams eindelijk weer hun sociale leven terug. Nu is het alleen nog maar wachten tot zaterdag 29 augustus voor de uitslag en de Festileagues Eindshow.

417 teams hebben zich aangemeld voor Festileagues. Voor veel mensen begon het met de Best Kept Secret Bingo op 13 juni. Daarna bleven sommige hangen voor de lol, terwijl andere bloedfanatiek meestreden om de winst. Weekenden werden gevuld met opdrachten en puzzels. Er werden vaste Festileagues-dagen ingepland. Er werden zelfs roadtrips voor onderbroken. Een select groepje teams heeft daarmee alle 189 opdrachten voltooid.

Van de helse DTRH-audioquiz en pittige Waar-is-Michael-opdrachten, tot gezellige livestreams rondom Sziget en Rock Werchter: het heeft allemaal bijgedragen aan de eindscore. Vandaag zijn ook de laatste algemene opdrachten en de opdrachten rondom Lowlands en Misty Fields afgelopen. De uitslag laat nog tot zaterdag op zich wachten. Op dit moment is de jury nog in beraad. De laatste inzendingen worden gekeurd. Het laatste oordeel wordt geveld.

Eindshow

FESTEN #1 Amsterdam
Photo credit: Constance VR / Festileaks

Vervolgens sluiten we af in stijl: met de Festileagues Eindshow op zaterdag 29 augustus vanaf 20:30 tot 22:15. We hopen jullie daar allemaal te zien. Die avond wordt tijdens een livestream namelijk de grote winnaar onthult: het team dat volgend jaar naar 18 topfestivals mag. Daarnaast wordt ook de complete ranglijst bekend. Zo weten we ook wie er naar huis gaan met een van de vele runner-up prijzen.

Los daarvan is het vooral een avond waarin veel wordt teruggeblikt op drie bijzondere maanden. We beloven er wat moois van te maken en hopen samen met jullie de zomer in stijl af te sluiten. Zien we je daar? De chat staat aan.