ID&T wint rechtszaak tegen corona-annulering

436
Foto: Marc van der Aa

Goed nieuws voor de Nederlandse evenementorganisator ID&T. Het bedrijf heeft een rechtszaak gewonnen tegen een aantal verzekeraars. Het mediabedrijf krijgt een voorlopig voorschot van 1.3 miljoen voor de kosten van de geannuleerde evenementen.

Begin dit jaar had ID&T een offerte voor een evenementenverzekering aangevraagd, die in maart van werking zou gaan. In diezelfde periode pasten veel verzekeraars hun polissen aan. Hierdoor werd er tegen een pandemie niet meer gedekt. Volgens de verzekeraars was de overeenkomst nog niet van kracht voor de aanpassing van de polissen. De rechter heeft vandaag bepaald dat dit wel het geval was in een kort geding aangespannen door ID&T.

ID&T is een van de grootste evenementenorganisatoren van Nederland en daarbuiten. Onder andere Mysteryland, Defqon.1 en Milkshake worden georganiseerd door het bedrijf. Door de maatregelen rondom het coronavirus werden grote evenementen tot 1 september verboden in Nederland. Ook in de rest van Europa konden festivals geen doorgang vinden. ID&T moest hierdoor meer dan 40 evenementen annuleren en verloor hierdoor zo’n 11 miljoen euro.

De coronacrisis trof de evenementensector hard. In een report van Viberate wordt de schade binnen de festivalsector geschat op 17 miljard dollar wereldwijd, waarbij Nederland het hardst getroffen is.