Lowlands free:united presenteert het blokkenschema

1204
Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands maakt het blokkenschema bekend voor free:united. Onder meer Eefje de Visser en Colin Benders staan hierop. Ook trekt het festival een blik headliners open voor op de digitale podia.

Het digitale free:united heeft een blokkenschema waar je u tegen zegt. Ondanks dat Lowlands dit jaar niet door kan gaan, heeft de organisatie ervoor gezorgd dat we er ook thuis iets leuks van kunnen maken. Naast bovenstaande artiesten geven ook ISH Dance Collective en Kees van Hondt (haal je kamerplanten maar tevoorschijn) een optreden.

Op vrijdag gaat Lowlands free:united van start in de online ArmadiLLow. Hier kan je dansen tot vier uur ‘s nachts. Zaterdag en zondag staan de digitale Alpha en Bravo barstensvol streams van eerdere shows van headliners. Zo zijn onder andere Arctic Monkeys en Queens Of The Stone Age van de partij. Daarnaast is er aan het randprogramma gedacht: enkele dans- en kookworkshops zijn ingeroosterd. Zelfs aan de gebruikelijke yogasessies is gedacht. Deze vinden op zaterdag- en zondagochtend om elf uur plaats.

Lowlands 2020

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands, zin in. Treffender dan The Opposites zullen we het nooit kunnen formuleren. Helaas gooit de pandemie van het coronavirus dit jaar roet in het eten: uit voorzorgsmaatregelen gaat de editie van 2020 niet door. Ieder jaar wordt het evenemententerrein in Biddinghuizen getransformeerd tot een feestelijk paradijs. Voor 2020 stonden onder meer The Chemical Brothers, Foals en Stormy op het programma.

Naast de hoogwaardige muzikale line-up, staat Lowlands ook al ruim een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma: workshops, comedy, film of wetenschap, niets is te dol. Lowlands is een allemansvriend en daarom een onbetwist hoogtepunt van de festivalzomer.

Beluister onze Spotify-playlist van Lowlands om je toch nog een beetje op het festival te kunnen wanen deze zomer:

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Linksvoor te vinden bij meet-ups, FESTEN of andere Festileaksfeestjes. Dol op elektronische beukplaten, harde festivalanthems en glitterende disco. Zingt bij The National, stampt bij Paul Kalkbrenner, danst bij Oscar And The Wolf en Dua Lipa en springt bij Cage The Elephant. Hoopt ooit Michael te vinden op de festivalweides.