Lowlands organiseert digitaal festival free:united

Lowlands 2019 Sfeer / Alpha
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Corona krijgt de echte Lowlands-liefhebber er niet onder. In het weekend van 20 tot en met 22 augustus organiseert het festival een digitale editie samen met VPRO 3voor12. Met free:united geniet je alsnog van legendarische Lowlands-shows en het prikkelende randprogramma. 

Eerder kondigde de organisatie aan tijdens het Lowlands-weekend een digitaal festival te organiseren. Deze digitale editie bestaat onder meer uit archiefbeelden van bands die op Lowlands 2020 zouden optreden. Ook is er een randprogramma met yoga, literatuur, comedy en wetenschap. Inmiddels zijn er nog meer details bekend over free:united. Zo start het online festival op vrijdagavond 21 augustus. Het feest begint met een set van 3fm-dj Sander Hoogendoorn in de online versie van de ArmadiLLow.

Op zaterdag en zondag zijn er live-uitzendingen vanuit het hoofdkwartier in de Melkweg. Deze uitzendingen bestaan uit interviews en andere ‘Lowlands-gekkigheid’. Andere streams zijn voor legendarische oude Lowlands-shows. Daarnaast zijn er eerder opgenomen optredens van artiesten die waren geboekt voor de editie in 2020. Naast de streams zullen er ook interactieve Zoomboxen plaatsvinden. Op die manier kun je als bezoeker toch nog het Lowlands-gevoel ervaren. Zo zegt festivaldirecteur Eric van Eerdenburg: “We proberen de interactie tussen groepen mensen die elkaar niet kennen op digitale wijze tot stand te brengen”. 

Geen reden dus om Lowlands helemaal te missen dit jaar. Met free:united kun jij er samen met al jouw festivalvrienden een coronaproof feestje van maken. Hoe jij het festivalweekend invult, kun je op sociale media delen middels de hashtag #LLthuis. 

Lowlands 2020

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands, zin in. Treffender dan The Opposites zullen we het nooit kunnen formuleren. Helaas gooit de pandemie van het coronavirus dit jaar roet in het eten: uit voorzorgsmaatregelen gaat de editie van 2020 niet door. Ieder jaar wordt het evenemententerrein in Biddinghuizen getransformeerd tot een feestelijk paradijs. Voor 2020 stonden onder meer The Chemical Brothers, Foals en Stormy op het programma.

Naast de hoogwaardige muzikale line-up, staat Lowlands ook al ruim een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma: workshops, comedy, film of wetenschap, niets is te dol. Lowlands is een allemansvriend en daarom een onbetwist hoogtepunt van de festivalzomer.

Beluister onze Spotify-playlist van Lowlands om je toch nog een beetje op het festival te kunnen wanen deze zomer:

Lowlands Logo

Lowlands 2022

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 19-21 augustus 2022
Line-up
Arctic Monkeys
The Opposites
Stromae
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.