Lowlands
Uitverkocht
19-21 augustus 2022
Nederland
Biddinghuizen, Nederland

Lowlands organiseert interactief digitaal festival

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands organiseert dit jaar tijdens het festivalweekend een digitaal festival. Dat vertelt festivaldirecteur Eric van Eerdenburg in gesprek met de Volkskrant.

Tijdens dat festivalweekend zullen archiefbeelden en opnames van bands die zouden komen gedeeld. Daarnaast komt er een randprogramma met onder meer yoga, filosofie en beeldende kunst. Ook wordt er verbinding gelegd met groepen die overal in het land hun eigen Lowlands vieren. Het digitale festival vindt plaats van 20 tot en met 22 augustus en is gratis toegankelijk.

‘We proberen de interactie tussen groepen mensen die elkaar niet kennen op digitale wijze tot stand te brengen. De nadruk ligt op het decentrale Lowlands: we geven een platform en proberen tegelijkertijd met iedereen in contact te zijn. We krijgen veel mails van mensen die bijvoorbeeld vertellen dat ze nu in het Lowlands-weekend met vijftig festivalgangers in de boomgaard bij opa gaan zitten. Dat soort dingen,’ aldus van Eerdenburg.

Met deze digitale versie van het festival volgt Lowlands het voorbeeld van andere festivals die eerder al met alternatieven kwamen tijdens het festivalweekend. Zo organiseert Misty Field ‘Het Bos In‘ en ging ook Rock Werchter toch deels open.

Volgend jaar

In het interview laat de festivaldirecteur tevens weten dat een deel van de acts wie in 2020 op het festival zouden staan, hebben toegezegd dat zij ook in 2021 naar Lowlands willen komen. Wel laat hij weten dat niet alles precies hetzelfde zal zijn. Welke acts wel of niet terug zullen keren, is nog niet bekend.

Lowlands 2020

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands, zin in. Treffender dan The Opposites zullen we het nooit kunnen formuleren. Helaas gooit de pandemie van het coronavirus dit jaar roet in het eten: uit voorzorgsmaatregelen gaat de editie van 2020 niet door. Ieder jaar wordt het evenemententerrein in Biddinghuizen getransformeerd tot een feestelijk paradijs. Voor 2020 stonden onder meer The Chemical Brothers, Foals en Stormy op het programma.

Naast de hoogwaardige muzikale line-up, staat Lowlands ook al ruim een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma: workshops, comedy, film of wetenschap, niets is te dol. Lowlands is een allemansvriend en daarom een onbetwist hoogtepunt van de festivalzomer.

Beluister onze Spotify-playlist van Lowlands om je toch nog een beetje op het festival te kunnen wanen deze zomer:

Lowlands Logo

Lowlands 2022

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 19-21 augustus 2022
Line-up
Arctic Monkeys
The Opposites
Stromae
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.