Muse komt in 2021 met nieuw album

Photo: Ben Houdijk

Muse is de studio ingedoken om een nieuw album te maken. Dat laat de band weten op hun Instagram-kanaal. Het album kom naar verwachting in 2021 uit zo geeft het drietal te kennen.

Het nieuwe album wordt de negende plaat van Muse en de opvolger van Simulation Theory. In een interview met Total Guitar geeft frontman Matt Bellamy aan dat er ook een tour bij het nieuwe album hoort. De zanger houdt nog wel een slag om de arm een vertelt dat de wereld eerst weer terug moet naar normaal.

Het nieuwe album wordt opgenomen na een jaar relatieve rust voor Muse. De band zou dit jaar enkel op Global Citizen te zien zijn. In 2019 was de band wel nog te bewonderen in Nederland en België. Toen werden de Ziggo Dome en Rock Werchter aangedaan. Op het Belgische festival spraken wij met de fans die de hele dag wachtten op de eerste rij voor het optreden van Muse.

Muse

muse
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Muse is een rockband uit Teignmouth, Engeland. Na het verschijnen van het debuutalbum Showbiz in 1999 volgde de grote doorbraak met Origin of Symmetry in 2001. Nummers als ‘Plug In Baby’, ‘Bliss’ en ‘Feeling Good’ werden internationale hits. Met het eveneens geprezen Absolution uit 2003 groeide de band uit tot een headliner van wereldformaat. Het jaar daarna stond het Engelse trio voor het eerst als afsluiter op festivals als Glastonbury en Pinkpop.

Inmiddels heeft de band al acht studioalbums uitgebracht, met Simulation Theory als meest recente wapenfeit. Het laatste festivaloptreden van de heren in De Lage Landen is al weer een jaar geleden; in 2019 deed Muse Rock Werchter aan. De band werkt op dit moment aan een nieuw album. Dat zou in 2022 uit moeten komen.