De beste reacties op de show van Muse op Rock Werchter 2019

Photo: Ben Houdijk

Na het lange wachten van fans was het aan Muse de eer om Rock Werchter 2019 in stijl af te sluiten. De band rondom frontman Matthew Bellamy leverde een monsterlijke show af op het hoofdpodium in Werchter. Met een setlist die doorspekt was met hits en een indrukwekkende lichtshow bracht Muse het Belgische festival tot een eind. Festileaks zet de beste reacties op social media voor je op een rijtje.

Over smaak valt niet te twisten en op sociale media nemen mensen sowieso zelden een blad voor de mond. Hieronder zie je de meest uiteenlopende reacties op de show van Muse op Rock Werchter 2019.

De show van Muse is grootser dan ooit tevoren

https://www.instagram.com/p/BzXw2zNBSI-/?igshid=1ic9b87953fdk

De liveshows van Muse staan bekend om de grootsheid: alle toeters en bellen worden uit de kast getrokken. Op dat gebied stijgt de band misschien wel opnieuw boven zichzelf uit. Met arcadekasten, confettikanonnen, gigantische ballonnen en hordes aan dansers waarvan sommige zelfs robotachtige exoskeletten dragen, valt er genoeg om naar te kijken. Als P!nk haar zweefkoorden had laten hangen, was zanger Matt Bellamy er waarschijnlijk ook in geklommen.

De beste show van Rock Werchter 2019?

https://www.instagram.com/p/BzYM_cLiODn/?igshid=3qu4jtgwltnf

Muse bleek al eerder een waardige afsluiter te zijn voor Rock Werchter. Ook deze keer zit de stemming er al snel in bij het publiek. Opzwepende favorieten als ‘Psycho’, ‘Uprising’ en ‘Plug In Baby’ worden al vroeg in de set gespeeld, tot het grote genoegen van de springende fans in het publiek. Nieuw werk van de plaat Simulation Theory wordt zorgvuldig afgewisseld met oudere klassiekers. De set eindigt wel twintig minuten eerder dan gepland, maar voor velen kan dit de pret niet drukken.

Muse heeft een wel heel bijzondere gast meegenomen

https://www.instagram.com/p/BzXyCV4HnKQ/?igshid=vlrbcpi7zvve

Tegen het einde van de set verschijnt er plotseling een enorm robotmonster op het podium, pal achter de band. Hier reageren bezoekers op met een geschrokken blik: het gedetailleerde design en de soepele bewegingen van het monster laten het erg realistisch overkomen. Eén fan maakt zich zelf even zorgen dat bassist Chris Wolsenholme de lucht in geschept zal worden.

Muse brengt je futuristische fashion

Zoals vanouds heeft Muse de meest futuristische gadgets en accessoires meegenomen. Zanger Matt draagt bijvoorbeeld tijdens een groot deel van de show een bril en een hesje met enorm felle LED-lampjes die constant van kleur veranderen. Daarnaast is er specifiek voor het nummer ‘Madness’ een bril waarop de tekst verschijnt, en speelt Chris op een speciale basgitaar met een touchpad. Verder springen en koprollen er dansers met langwerpige lightsabers over het podium. Alsof de zintuigen van het publiek nog niet genoeg geprikkeld worden.

In memoriam: de gitaar van Matt Bellamy

https://www.instagram.com/p/BzYPmlwHCjP/?igshid=erhsgili37xi

Tijdens de wat ruigere nummers van Muse gaat het er soms erg hard aan toe. Dit is ook aan de heren zelf te merken. Zo stijgt tijdens het spelen van ‘New Born’ de adrenaline zo hard bij Matt dat hij besluit zijn gitaar weg te smijten. De gitaar neemt hierbij ook nog eens een speaker mee naar zijn val. Moge ze allebei in vrede rusten.

Een prachtige afsluiter voor een prachtige dag

https://www.instagram.com/p/BzXgCTnIO6Y/?igshid=15g8ny78f8wkq

Veel bezoekers van Rock Werchter laten op social media weten dat ze Muse de perfecte afsluiter van het festival vinden. De band heeft hier dan ook ervaring mee: in 2015 waren zij ook al de headliner van de Werchterzondag. Eerder op de dag mochten onder andere Parkway Drive, Balthazar en Greta Van Fleet het hoofdpodium opwarmen. Dit deden ze met succes, al was Muse zelf toch wel hét hoogtepunt van het weekend, aldus Remco.

…al was de setlist een tikkeltje voorspelbaar

https://www.instagram.com/p/BzYOd7rBv3u/?igshid=p327bimoz9zo

Eén kanttekening die die-hard fans van Muse bij het optreden willen maken, is de setlist. Ook al komen alle grote hits en publieksfavorieten wel voorbij, de lijkt setlist ietwat voorspelbaar. Normaal gesproken wisselt de band nog een aantal nummers af bij elke stop van de tour, maar dit lijkt nu minder het geval. Voor fans wiens favoriete nummer niet op deze ene setlist staat, kan dit een tegenvaller zijn.

Wat vond jij van Rock Werchter 2019?

Ben jij op Rock Werchter geweest dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”rock-werchter”]

Rock Werchter 2019

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter vond dit jaar plaats van 27 tot en met 30 juni. De line-up werd aangevoerd door The CureP!nkMuseFlorence & The MachineTool en Mumford & Sons. Beluister ook onze Spotify-playlist van het festival om nog even na te genieten, of naar de Festivalpodcast live vanaf de Werchterweide.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2019

Locatie
België
Werchter, België
Datum 27-30 juni 2019
Tickets Niet meer beschikbaar.