Fotoreportage: deze fans staan vanavond vooraan bij Muse op Rock Werchter 2019

Photo: Janne Paardekooper / Festileaks

Vanavond betreedt Muse het hoofdpodium van Rock Werchter 2019 om het festival een spectaculair einde te bezorgen. Het wordt een bijzonder optreden; het Britse trio is deze zomer namelijk op geen enkel ander Europees festival te zien. Voor de grootste fans van de band is dit reden genoeg om al vroeg op de dag een mooi plekje te claimen.

Zodra zondag om 12:00 uur ’s middags de poorten van Rock Werchter opengaan snellen tientallen fans zich naar het voorvak van de Main Stage. We spraken enkelen van hen terwijl ze – zenuwachtig voor vanavond – tegen de hekken aangeplakt wachten. Wat voor band hebben ze met Muse? Wat verwachten ze van de show? En: hoe goed kennen ze de acts die eerder tijdens het festival een optreden gaven?

Lucy en André zijn al vijftien jaar fan

Photo: Joris Bakker / Festileaks

Al vijftien jaar zijn ze fan, en toch zien Lucy en André vanavond Muse pas voor het eerst! Ze kunnen dan ook niet wachten tot de show begint. Het favoriete nummer van André is ‘Knights of Cydonia’, omdat het zo bombastisch is. Toch zijn de twee er niet alleen voor Muse: “We keken erg uit naar Florence + The Machine, en die maakte de verwachtingen ook zeker waar. P!nk was ook verrassend goed! Dat hadden we niet per se verwacht.”

Lisa zag Muse voor het eerst op Rock Werchter 2010

Photo: Janne Paardekooper / Festileaks

De Belgische Lisa ziet Muse vanavond voor de tweede keer. De eerste keer was ook op Rock Werchter, al negen jaar geleden. Ze heeft op basis daarvan ook flinke verwachtingen van de show. Wel heeft de band in de tussentijd veel nieuwe muziek uitgebracht. “Ik vind de nieuwe muziek op zich wel leuk, maar mijn voorkeur gaat wel uit naar het oudere werk, ook voor de nostalgie. Mijn favoriete nummer is denk ik ‘New Born’.”

Sam en Lena kennen Muse pas een paar maanden

Vanuit Engeland zijn Lena en Sam naar Rock Werchter gekomen om hun favoriete bands te zien. Op vrijdag zagen ze bijvoorbeeld het optreden van Weezer: “Dat was een heel toffe show, ik vond het ook leuk dat ze nummers van hun coveralbum speelden.” Van Muse zijn de twee pas sinds een paar maanden fan, maar dat doet niet af aan de spanning. “We hebben er heel veel zin in. We vinden de nieuwe muziek heel cool, maar de oudere muziek is ook leuk.”

Megi en Hyunahyun zijn fan van het nieuwe album Simulation Theory

Photo: Janne Paardekooper / Festileaks

Fans van Muse komen vanuit alle hoeken van de wereld naar Rock Werchter om hun favoriete band te zien. Zo zijn Megi en Hyunahyun helemaal vanuit Zuid-Korea overgevlogen. Ze hebben daar al eerder concerten van Muse bezocht, bijvoorbeeld in 2010. “We zijn benieuwd hoe de show zal uitpakken voor een Europees publiek”. De meiden zijn het hele weekend al op Rock Werchter te vinden; ze hebben vooral genoten van de grootse shows van Mumford & Sons en The Cure.

Jean Claude, Florent en Arnaud vonden Paul Kalkbrenner geweldig

Photo: Joris Bakker / Festileaks

Vanuit Frankrijk zijn ook Jean Claude, Florent en Arnaud het hele weekend op de weide van Rock Werchter te vinden. Hun favoriete shows tot nu toe waren die van The Cure en Paul Kalkbrenner: “Dat was geweldig, we hebben flink gedanst!” Of Muse dat nog gaat overtreffen, gaat volgens Arnaud ook afhangen van de setlist. “Dit is de derde keer dat ik Muse zie, maar mijn geduld met Muse wordt wel een beetje op de proef gesteld met het nieuwe album. Drones vond ik nog wel prima, maar verder hoop ik dat er vanavond vooral veel oud werk gespeeld wordt.”

Wat vond jij van Rock Werchter 2019?

Ben jij op Rock Werchter geweest dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”rock-werchter”]

Rock Werchter 2019

Rock Werchter 2017

Rock Werchter vond dit jaar plaats van 27 tot en met 30 juni. De line-up werd aangevoerd door The CureP!nkMuseFlorence & The MachineTool en Mumford & Sons. Beluister ook onze Spotify-playlist van het festival om nog even na te genieten, of naar de Festivalpodcast live vanaf de Werchterweide.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2019

Locatie
België
Werchter, België
Datum 27-30 juni 2019
Tickets Niet meer beschikbaar.