Rock am Ring 2021 herbevestigt Gojira, Of Mice & Men en meer

766
Gojira
Photo: Travis Shinn

Een nieuwe worp namen voor Rock am Ring 2021. Het Duitse festival presenteert onder meer Gojira, Of Mice & Men en Mastodon.

In totaal maakt het festival meer dan dertig namen bekend. Deze bands zijn ook direct kanshebber voor Pinkpop, dat een week later plaatsvindt. Naast eerdergenoemde bands worden ook onder andere The Pretty Reckless en Yungblud aangekondigd. Zij voegen zich bij Green Day, System Of A Down en The Offspring, die eerder al werden gepresenteerd. Een compleet overzicht van de nieuwe namen vind je hieronder:

 • A Day To Remember
 • Baroness
 • Black Veil Brides
 • Boston Manor
 • Boys Noize
 • Bush
 • Code Orange
 • Creeper
 • Daughtry
 • Devin Townsend
 • Digitalism
 • Donna Missal
 • Fire From The Gods
 • Gojira
 • Jan Delay & Disko No. 1
 • Kafvka
 • KC Rebell & Summer Cem
 • Kodaline
 • Mastodon
 • Of Mice & Men
 • Poppy
 • RIN
 • Schmutzki
 • Seasick Steve
 • Spiritbox
 • TEMPT
 • The Pretty Reckless
 • Wage War
 • You Me at Six
 • Yungblud
 • Zugezogen Maskulin.

De voorverkoop voor Rock am Ring 2021 is direct begonnen. Voor een weekendticket betaal je €209. Er zijn al 130.000 fans die hun ticket voor 2020 hebben omgezet naar volgend jaar.

Gojira

Deze Franse heavy metal band ging oorspronkelijk onder de naam ‘Godzilla’. In 2001 besloten ze de naam te veranderen naar ‘Gojira’. De band heeft sinds de naamverandering zes albums uitgebracht. De meest recente, Magma (2016), is genomineerd voor een Grammy Award voor ‘Best Rock Album’. Gojira staat ook wel bekend om hun songteksten, die veelal in het teken staan van het milieu. Ze werken nauw samen met Sea Shepherd Conversation Society en zetten zich in voor meerdere klimaatproblemen, waaronder de opwarming van de aarde.

Gojira is een graag geziene gast op festivals. Zo stond de band vorig jaar nog op onder meer Graspop en Glastonbury.

Rock am Ring 2021

Foto: Natasja Blouw/Festileaks

Rock am Ring is een van de grootste rockfestivals van Duitsland. Afgelopen zomer zouden onder meer System of a Down, Volbeat en Gojira te zien zijn op het festival. Door de coronarisis kunnen deze optredens niet meer doorgaan. Ook voor dit jaar waren de eerste namen al bekend gemaakt. Green Day, System of a Down en Volbeat stonden weer op het programma. Helaas is ook de editie van dit jaar geannuleerd.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Locatie: Nürburgring en Zeppelinfeld, Duitsland
Datum: Afgelast
Tickets: Een weekendticket kost €209
Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival.

Muziekfanaat in hart en nieren. Zou het liefst carnaval met hardrock combineren. Wanneer ik niet aan het feesten ben, doe ik verwoede pogingen mensen ervan te overtuigen dat Foo Fighters de beste band ooit is.