Gojira, Architects, Behemoth en anderen naar Graspop 2019

822
Architects

De organisatie van Graspop kleurt met dertien nieuwe namen het affiche verder in. Onder andere Gojira, Architects en Behemoth zijn in juni op de festivalweide in het Belgische Dessel te bewonderen.

Het programma van Graspop begint grootse vormen aan te nemen. Nadat in een eerder stadium de komst van onder andere Within Temptation, Slipknot, Kiss, Sabaton en Slayer aangekondigd werd worden er vandaag wederom dertien nieuwe namen gedeeld. Check alle nieuwe bevestigingen hier:

 • Gojira
 • Architects
 • Behemoth
 • Beartooth
 • Clutch
 • Kvelertak
 • Deadland Ritual
 • Carpenter Brut
 • While She Sleeps
 • Atreyu
 • Insomnium
 • Beast In Black
 • Candlebox

Architects

Architects is een metalcore-band uit Brighton, Engeland. De band werd opgericht in 2004 en bracht in 2006 haar eerste album, genaamd Nightmare uit. Inmiddels staat de teller op acht albums, met als meest recente wapenfeit Holy Hell uit 2018. De band is tevens een graag geziene gast op festivals. Eerder stond Architects al op Lowlands en waren zij al te zien als headliner op Jera On Air 2016. Komende editie staat de band opnieuw als headliner op Jera.

Graspop 2019

Graspop 2018
Photo: Graspop Press

Graspop Metal Meeting 2019 vindt plaats van 21 t/m 23 juni in Dessel, België. Met de bevestigingen van onder andere KissWithin TemptationSlipknotSabaton en Slayer  is een aanzienlijk deel van de line-up bekend. Voor een dagticket betaal je € 99,- en voor een weekendticket € 210,-. Alleen dit laatste ticket geeft je het recht om de pre-party op donderdag 20 juni te bezoeken, met onder meer een Pantera-set van Philp H. Anselmo en Sonata Arctica. Voor de kaartverkoop en voor meer informatie over het festival kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

Het Belgische festival weet ieder jaar een line-up te presenteren met de grootste namen uit de hardrock- en metalscene. Zo stonden vorig jaar Guns N’ Roses, Iron Maiden, Volbeat en Ozzy Osbourne op het affiche, waarmee het festival kon rekenen op een extreem hoog rapportcijfer in het festivalrapport.