Ze zijn terug: AC/DC onthult nieuwe single ‘Shot In The Dark’

3994

Een goede dag voor AC/DC fans! Een gloednieuwe single en ook nog een officiële releasedatum voor het nieuwe album. Dat maakt AC/DC vandaag bekend op de social media-kanalen.

Het nieuwe album Power Up is vanaf 13 november 2020 te beluisteren via cd, vinyl, download en streamingdiensten. Naast dat de datum bekend is gemaakt, is ook de eerste single van het album vanaf nu te beluisteren. De nieuwe single ‘Shot In The Dark’ werd maandag al geteased door de succesvolle rockband. Je checkt hem hieronder.

De volledige tracklist van het album is als volgt:

 1. Realize
 2. Rejection
 3. Shot in the Dark
 4. Through The Mists Of Time
 5. Kick You When You’re Down
 6. Witch’s Spell
 7. Demon Fire
 8. Wild Reputation
 9. No Man’s Land
 10. Systems Down
 11. Money Shot
 12. Code Red

In september begonnen de geruchten over het nieuwe album. De band zou met Brian Johnson in de studio gespot zijn. Het laatste studio album, Rock or Bust dateert alweer uit 2014. Twee jaar later in 2016 was AC/DC aan het werk te zien op het Festivalpark van Werchter. Nu met het aankomende album is het de hoogste tijd dat de Australiërs het podium weer eens beklimmen.

AC/DC

https://www.youtube.com/watch?v=v2AC41dglnM

AC/DC is een van de meest succesvolle hard rock bands aller tijden. De Australische legendes zijn de bedenkers van ‘Highway to Hell’, ‘T.N.T’ en ‘Thunderstruck’. Ze staan bekend om hun fantastische live optredens en zijn niet weg te denken uit de rockcultuur. In hun 45-jarige bestaan hebben ze maar liefst 17 studio-albums uitgebracht. Het vorige album, Rock or Bust, werd uitgebracht in 2014. In 2016 was de band het laatst te zien in Nederland met de Rock or Bust World Tour.

Sindsdien zijn er steevast geruchten over een reünie die ook een nieuw album moet voortbrengen. Ook werd er in 2019 én 2020 gesproken over een nieuwe tournee van de band.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Student Kunst en Economie aan de HKU, fanatieke cd verzamelaar en heeft het liefste festivalposters als behang. Met een brede muzieksmaak probeer ik zoveel mogelijk festivals van mijn bucketlist af te strepen. Onder andere groot fan van Editors, Foals en Mumford and Sons.