Bouw Lowlands Solar Carport van start; in mei 2021 af

310
Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

MOJO en producent Solarfields beginnen met de bouw van een ‘solar carport’. De parkeerplaats van Lowlands gaat permanent overdekt worden met 90.000 zonnepanelen.

Donderdag werd het startsein gegeven voor de bouw van de grootste solar carport ter wereld. De zonnepanelen gaan gebouwd worden op het gebied waar zich eens per jaar de parkeerplaats van Lowlands bevindt. Er komen 90.000 zonnepanelen met een vermogen van 35 megawattpiek. Jaarlijks kunnen hiermee ongeveer 10.000 huishoudens van stroom worden voorzien. Dit staat gelijk aan ongeveer 100 festivalweekenden per jaar! In mei 2021 moet de bouw van de solar carport afgerond zijn.

Verduurzaming

Ook Eric van Eerdenburg, directeur van Lowlands, was aanwezig bij de startceremonie. Hij licht de bouw van het project toe: ‘We zijn erg verheugd en trots dat ondanks de, door het coronavirus ingewikkelde situatie en het niet doorgaan van Lowlands afgelopen zomer, de bouw van de solar carport vandaag op onze parkeerterreinen van start gaat. Als festivalorganisatie willen we bijdragen aan het tegengaan van klimaatverandering en we hopen op die manier ook een inspiratiebron voor onze bezoekers te zijn om – hoe klein dan ook – hun steentje bij te dragen aan de verduurzaming.’

Met de bouw van dit zonnepark zet Lowlands een grote stap op het gebied van verduurzaming van festivals. Eerder dit jaar liet Into The Great Wide Open al weten het groen reizen te gaan stimuleren en Best Kept Secret denkt op zijn beurt na over een volledig vegetarisch voedselaanbod

Lowlands 2021

Lowlands 2019 Sfeer / Alpha
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands, zin in. Treffender dan The Opposites zullen we het nooit kunnen formuleren. Ieder jaar wordt het evenemententerrein in Biddinghuizen getransformeerd tot een feestelijk paradijs. Voor 2020 stonden onder meer The Chemical Brothers, Foals en Stormzy op het programma. The Opposites zijn aangekondigd als eerste headliner voor volgend jaar.

Naast de hoogwaardige muzikale line-up, staat Lowlands ook al ruim een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma: workshops, comedy, film of wetenschap, niets is te dol. Lowlands is een allemansvriend en daarom een onbetwist hoogtepunt van de festivalzomer.

  • Locatie: Biddinghuizen
  • Datum: 20 tot en met 22 augustus
  • Tickets: kaarten van 2020 blijven geldig voor 2021
  • Meer informatie vind je op de website van het festival.