Bouw Lowlands Solar Carport van start; in mei 2021 af

378
Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

MOJO en producent Solarfields beginnen met de bouw van een ‘solar carport’. De parkeerplaats van Lowlands gaat permanent overdekt worden met 90.000 zonnepanelen.

Donderdag werd het startsein gegeven voor de bouw van de grootste solar carport ter wereld. De zonnepanelen gaan gebouwd worden op het gebied waar zich eens per jaar de parkeerplaats van Lowlands bevindt. Er komen 90.000 zonnepanelen met een vermogen van 35 megawattpiek. Jaarlijks kunnen hiermee ongeveer 10.000 huishoudens van stroom worden voorzien. Dit staat gelijk aan ongeveer 100 festivalweekenden per jaar! In mei 2021 moet de bouw van de solar carport afgerond zijn.

Verduurzaming

Ook Eric van Eerdenburg, directeur van Lowlands, was aanwezig bij de startceremonie. Hij licht de bouw van het project toe: ‘We zijn erg verheugd en trots dat ondanks de, door het coronavirus ingewikkelde situatie en het niet doorgaan van Lowlands afgelopen zomer, de bouw van de solar carport vandaag op onze parkeerterreinen van start gaat. Als festivalorganisatie willen we bijdragen aan het tegengaan van klimaatverandering en we hopen op die manier ook een inspiratiebron voor onze bezoekers te zijn om – hoe klein dan ook – hun steentje bij te dragen aan de verduurzaming.’

Met de bouw van dit zonnepark zet Lowlands een grote stap op het gebied van verduurzaming van festivals. Eerder dit jaar liet Into The Great Wide Open al weten het groen reizen te gaan stimuleren en Best Kept Secret denkt op zijn beurt na over een volledig vegetarisch voedselaanbod

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Student in Amsterdam die het liefst naar festivals in Oost-Europa gaat. Favoriet blijft EXIT. Muzieksmaak varieert van Rammstein tot Dua Lipa en van Dubioza Kolektiv tot New Order.