Foo Fighters hint naar komst tiende album

432

Goed nieuws voor de fans van Foo Fighters. De heren teasen op sociale media naar “LPX”. Dit zou wel eens voor het tiende album kunnen staan.

Komt het tiende studioalbum van Foo Fighters er aan? Als we de sociale media van de heren mogen geloven, lijkt het alvast de goede kant uit te gaan. Vorig jaar kwam er nog een EP uit met een aantal covers en eigen werk. Al snel werd ook duidelijk dat Dave Grohl en co in de studio zaten voor de opvolger van Concrete and Gold.

Of we de Amerikaanse rockband volgend jaar in de Benelux te zien krijgen is nog even af te wachten. Wel zijn er hier en daar wat mogelijkheden. Zo is de groep volgend jaar te zien op onder andere Rock in Rio Lisboa en het Italiaanse I-Days. Wie weet houden ze hier wel even halt.

Foo Fighters

Photo credit: Brantley Gutierrez

Foo Fighters is een Amerikaanse rockband. Dave Grohl richtte de band in 1994 op na het uiteenvallen van Nirvana door de dood van Kurt Cobain. De band bracht een jaar later gelijk haar eerste album uit. In de jaren daarop volgden er nog acht albums. Het meest recente album Concrete and Gold kwam in september 2017 uit. Vorig jaar brachten de heren nog een nieuwe EP, genaamd 01070725, uit.

Dit jaar zouden de heren spelen op Rock in Rio Lisboa en Festival de Nîmes, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Gelukkig schuiven de mannen deze optredens door naar 2022. Met het nieuwe album Medicine at Midnight, lijkt de band klaar voor het festivalseizoen van 2022.

Sinds 2013, elke zomer ergens wel op een festival te vinden. Rock Werchter is zoiets als een tweede thuis en een mega fan van Mumford & Sons en Florence + The Machine. P.s.: biertjes zijn altijd welkom :)