Foo Fighters hint naar komst tiende album

Goed nieuws voor de fans van Foo Fighters. De heren teasen op sociale media naar “LPX”. Dit zou wel eens voor het tiende album kunnen staan.

Komt het tiende studioalbum van Foo Fighters er aan? Als we de sociale media van de heren mogen geloven, lijkt het alvast de goede kant uit te gaan. Vorig jaar kwam er nog een EP uit met een aantal covers en eigen werk. Al snel werd ook duidelijk dat Dave Grohl en co in de studio zaten voor de opvolger van Concrete and Gold.

Of we de Amerikaanse rockband volgend jaar in de Benelux te zien krijgen is nog even af te wachten. Wel zijn er hier en daar wat mogelijkheden. Zo is de groep volgend jaar te zien op onder andere Rock in Rio Lisboa en het Italiaanse I-Days. Wie weet houden ze hier wel even halt.

Photo credit: Brantley Gutierrez

Foo Fighters

Foo Fighters is een Amerikaanse rockband. Dave Grohl richtte de band in 1994 op na het uiteenvallen van Nirvana door de dood van Kurt Cobain. De band bracht een jaar later gelijk haar eerste album uit. In de jaren daarop volgden er nog negen albums. De band is een graag geziene gast op festivals met ware anthems als ‘The Pretender’, ‘Everlong’, ‘Monkey Wrench’ en ‘Walk’.

In 2021 kwam het tiende studioalbum, Medicine at Midnight, uit. In 2022 leek de band klaar voor het festivalseizoen. Tot op 25 maart het noodlot toeslaat en drummer Taylor Hawkins plotseling overlijdt. Het is nog niet duidelijk wat voor gevolgen dit heeft voor de shows die in de zomer plaatsvinden.