Foo Fighters werkt aan nieuw album

Photo credit: Brantley Gutierrez

De Amerikaanse rockband Foo Fighters duikt volgende week weer de studio in. Tijdens de headlineshow die de band gaf op Rock In Rio Brasil vertelde zanger Dave Grohl het heugelijke nieuws aan de fans.

Een paar dagen geleden was er al nieuw werk van Foo Fighters te vinden. De groep bracht een EP uit met een aantal covers en eigen werk. Op een nieuw studioalbum hoeven de fans ook niet lang meer te wachten. De band gaat al vrij snel na hun laatste show weer de studio in om de opvolger van Concrete and Gold vorm te geven.

Drummer Taylor Hawkins liet in augustus ook al wat informatie los over de nieuwe langspeler. Hawkins liet weten dat Dave Grohl al geruime tijd een aantal demo’s klaar had liggen en dat Foo Fighters binnenkort bijeen zouden komen om te werken aan de nummers. Tevens liet hij optekenen dat het nieuwe album al in 2020 het levenslicht zou kunnen zien.

Foo Fighters stond dit jaar op onder andere Sziget en Reading & Leeds. Met nieuwe muziek op zak lijkt de band een kanshebber voor de festivalzomer van volgend jaar. Of we de heren komend jaar ook in Nederland en België zien, is nog niet bekend.

Foo Fighters

Foo Fighters is een Amerikaanse rockband die bestaat uit zes leden. Dave Grohl richtte de band in 1994 op naar aanleiding van het uiteenvallen van Nirvana na de dood van Kurt Cobain. De band bracht een jaar later gelijk hun eerste album uit. In de jaren daarop volgden er nog acht albums. Het meest recente werk Concrete and Gold kwam september 2017 uit, en met dit album werd het startschot voor de wereldtour gelost. Hiermee speelde de band in 2018 op onder meer Pinkpop. In 2019 was de band wederom op Europese festivals te zien. Deze keer stonden Dave Grohl en consorten o.a. op Lollapalooza Stockholm en Sziget.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam