Foo Fighters komen met nieuwe EP

Photo credit: Brantley Gutierrez

Nieuwe muziek van niemand minder dan Foo Fighters. Hun nieuwe EP 01070725 bevat covers van onder meer Arcade Fire en ander nog niet eerder uitgebracht materiaal.

De nieuwe plaat van de band is gefocust op het jaar 2007, het jaar dat ze hun album Echoes, Silence, Patience and Grace uitbrachten, zo meldt NME. Dave Grohl en Co. coverden onder meer ‘Keep The Car Running’ van Arcade Fire en ‘Holiday In Cambodia’ van Dead Kennedy’s. Daarnaast staan er ook nog drie niet eerder uitgebrachte nummers op de EP. Beluister het nieuwe materiaal van de Amerikanen hieronder.

Foo Fighters stonden dit jaar op onder andere Sziget en Reading & Leeds. Met nieuwe muziek op zak lijkt de band een kanshebber voor de festivalzomer van volgend jaar. Of we de heren komend jaar ook in Nederland en België zien, is nog niet bekend.

Foo Fighters

Foo Fighters is een Amerikaanse rockband die bestaat uit zes leden. Dave Grohl richtte de band in 1994 op naar aanleiding van het uiteen vallen van Nirvana na de dood van Kurt Cobain. Hun nieuwe album Concrete and Gold kwam september 2017 uit, en met dit album werd het startschot voor de tour gelost. In 2019 waren de Amerikanen te zien op o.a. Lollapalooza Stockholm en Sziget.