Paul McCartney en Taylor Swift wilden samen optreden op Glastonbury 2020

Foto: Universal Music

Paul McCartney en Taylor Swift wilden samen ‘Shake It Off’ zingen op de vijftigste editie van Glastonbury. De jubileumeditie kon helaas niet doorgaan, maar nu doen de twee headliners een boekje open over hun geplande shows op de Pyramid Stage.

Vrijdag publiceerde muziektijdschrijf Rolling Stone de ‘Musicians On Musicians‘-uitgave. Hierbij gaan allerlei artiesten, zoals Billie Joe Armstong en Billie Eilish, met z’n tweeën in gesprek over het muzikantenbestaan. Zo ook Taylor Swift en Paul McCartney. Een opvallend duo, ware het niet dat zij allebei bovenaan het affiche van Glastonbury 2020 prijkten. Swift reisde af naar het kantoor van McCartney in Londen voor een praatje, waarbij het Britse megafestival ook ter sprake kwam. Mary McCartney, de dochter van Paul, maakte foto’s van de twee.

‘Shake It Off’ in duetvorm

In het gesprek hebben de supersterren het onder andere over hun experimentele nieuwe elpees en het cruciale belang van een goed opgebouwde setlist. Ook geven de ze beide toe dat ze eigenlijk best wel genoten hebben van het rustige leven in thuisisolatie. Aan het einde van het gesprek komt Glastonbury aan bod. En wat blijkt: zowel McCartney als Swift stonden te popelen om de ander te benaderen voor een duet op het hoofdpodium van Glastonbury 2020. Een stukje uit het gesprek:

Swift: “Wauw, het zou zo leuk zijn geweest om Glastonbury samen te spelen voor het 50-jarig jubileum.”
McCartney: “Het zou geweldig zijn geweest, nietwaar? En ik wilde je vragen om met me te spelen.”
Swift: “Ging je me uitnodigen? Ik hoopte dat je dat zou doen. Ik wilde het jou ook vragen.”
McCartney: “Ik zou ‘Shake It Off’ hebben gedaan.”
Swift: “Oh, mijn God, dat zou geweldig zijn geweest.”
McCartney: “Ik weet het, het staat in C!”

Zou dit plan om samen op te treden in de toekomst alsnog werkelijkheid kunnen worden? McCartney heeft eerder gezegd dat hij er soms over nadenkt om te stoppen. Dit omdat hij zijn laatste show in 2019 in Los Angeles niet meer erg goed vond. Op het gebied van muziek maken hebben de twee in ieder geval niet stil gezeten in coronatijd. Taylor Swift bracht in juli nog het album folklore uit en de nieuwe van Paul McCartney komt volgende maand uit. Hij heeft alle instrumenten op dit album zelf ingespeeld.

Paul McCartney

Paul McCartney Freshen Up Tour 2020

Paul McCartney heeft eigenlijk geen introductie nodig. Via een vriend leerde de Engelsman John Lennon kennen en niet veel later maakte de wereld kennis met The Beatles. Bij The Beatles bleef het niet. Ook solo en met Wings bleef McCartney hit na hit schrijven. In 2016 deed hij met zijn band nog Pinkpop en Rock Werchter aan. Dat was ook direct de laatste keer dat de legende in de Benelux te zien was.

Taylor Swift

TayTay

Taylor Swift is een Amerikaanse popster. Op zeer jonge leeftijd brak ze door met haar single ‘Love Story’ van haar debuutplaat Taylor Swift. Waar haar muziek op haar eerste albums een country-insteek had, ontwikkelde Swift zich langzamerhand tot een allround popster. Country of pop, voor de verkoop maakt het weinig uit: haar platen gaan als warme broodjes over de toonbank. Swift behoort al jarenlang tot de best verkopende artiesten.

Haar meest recente album is folklore dateert uit 2020. Ter promotie van het album Lover zou ze op een uitgebreide tournee gaan, waarbij voor het eerst sinds lange tijd (Europese) festivals zouden worden aangedaan. Vanwege het coronavirus zag Swift zich genoodzaakt de gehele tournee te annuleren.


Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.