Taylor Swift cancelt tournee vanwege coronavirus

286
TayTay

Taylor Swift heeft haar tour voor dit jaar geannuleerd vanwege het coronavirus. Daarmee komen ook haar Europese festivaloptredens op onder meer NOS Alive en Mad Cool te vervallen.

Oorspronkelijk stond er een grote tour gepland voor de zangeres. Met deze tour zou de Amerikaanse onder meer langs Werchter Boutique. Vorige werd echter al duidelijk dat onder meer de Belgische festivals deze zomer niet doorgaan. Via Twitter laat Swift nu weten dat ze dit jaar niet meer optreedt: de zangeres stelt de gezondheid van haar fans op de eerste plaats. Ze belooft zo snel mogelijk weer op het podium te staan.

Daarnaast laat ze weten dat de Amerikaanse en Braziliaanse data worden verschoven naar 2021. Over de Europese data is nog niets bekend. Het is dus nog onduidelijk of haar festivaloptredens verschoven worden naar volgend jaar.

Corona en festivals

De verspreiding van het coronavirus (COVID-19) heeft groeiende consequenties voor festivals wereldwijd. Artiesten zeggen af, festivals worden afgelast en overheden stellen maatregelen op.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe het virus zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals via onze speciale pagina. Je vindt er een liveblog, het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Taylor Swift

Taylor Swift is een Amerikaanse popster. Op zeer jonge leeftijd brak ze door met haar single ‘Love Story’ van haar debuutplaat Taylor Swift. Waar haar muziek op haar eerste albums een country-insteek had, ontwikkelde Swift zich langzamerhand tot een allround popster. Country of pop, voor de verkoop maakt het weinig uit: haar platen gaan als warme broodjes over de toonbank. Swift behoort al jarenlang tot de best verkopende artiesten.

Haar meest recente album Lover dateert uit 2019. Ter promotie zou ze op een uitgebreide tournee gaan, waarbij voor het eerst sinds lange tijd (Europese) festivals zouden worden aangedaan. Vanwege het coronavirus zag Swift zich genoodzaakt de gehele tournee te annuleren.