Lowlands-directeur denkt in 2021 alsnog een legendarische editie neer te kunnen zetten

628
Lowlands 2019 Sfeer / Alpha
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

In gesprek met NU.nl deelt Eric van Eerdenburg zijn verwachtingen voor volgend jaar. De Lowlands-directeur zag het festivalseizoen dit jaar in het water vallen maar hij houdt zich vast aan de voorspellingen voor volgend jaar.

Zelfs als we door mogelijke beperkingen aangewezen zijn op uitsluitend acts uit Nederland en de directe buurlanden, denkt hij nog een legendarische editie van Lowlands neer te kunnen zetten. Eind januari moet van Eerdenburg van de overheid te horen krijgen wat er mogelijk is in augustus. En als er iets mogelijk is, wat er dan mogelijk is. Zijn organisatie is flexibel en kan op meerdere situaties inspelen. “We gaan ervan uit dat we een volledig Lowlands draaien. Ons internationale programma is grotendeels rond. We hebben goede afspraken met artiesten om juridische toestanden te voorkomen. Als Amerikaanse artiesten niet kunnen of mogen komen, dan richten we ons op hun Europese collega’s van wie we nu al weten dat ze beschikbaar zijn.”

Programma Lowlands

Eerder gaf de festivaldirecteur al aan dat het programma voor 2021 zo goed als rond is. In een podcast vertelde hij dat het mogelijk is dat de line-up in 2021 mogelijk voornamelijk uit Nederlandse artiesten bestaat. Maar zelfs dan denkt hij nog een legendarisch Lowlands te kunnen neerzetten. “Zelfs als we door mogelijke beperkingen aangewezen zijn op uitsluitend acts uit Nederland en onze directe buurlanden, denk ik dat we toch een legendarisch Lowlands kunnen neerzetten. Nederland heeft veel talent. In het slechtste geval organiseren we meerdere weekenden achter elkaar met minder publiek. Dan gaat het geen Lowlands heten, maar wordt het evengoed legendarisch.”

Vooruitkijken naar 2021

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Diederik Gommers, hoogleraar virologie Marion Koopmans en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zijn allemaal voorzichtig positief als ze moeten voorspellen of Lowlands 2021 doorgaat. Of hij die mensen vertrouwt? Daar zei van Eerdenburg het volgende over: “In hoeverre ik die mensen vertrouw? Ik vertrouw ze, punt. Dat moet wel. Ze hebben in ieder geval een beslissing genomen. Voor ons is het nu extreem belangrijk dat er vooruitgedacht wordt door de overheid. Ik moet begin volgend jaar regelen dat we bijna drieduizend man personeel hebben en dat ze kunnen overnachten op het Lowlands-terrein. Dat moet op tijd geregeld worden en gaat met enorme kosten gepaard.”

Lowlands 2021

Lowlands 2019 Sfeer / Alpha
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands, zin in. Treffender dan The Opposites zullen we het nooit kunnen formuleren. Ieder jaar wordt het evenemententerrein in Biddinghuizen getransformeerd tot een feestelijk paradijs. Voor 2021 staan onder meer The Opposites, The Chemical Brothers, Liam Gallagher en Lianne La Havas op het programma.

Naast de hoogwaardige muzikale line-up, staat Lowlands ook al ruim een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma. Workshops, comedy, film of wetenschap: niets is te dol. Lowlands is een allemansvriend en daarom een onbetwist hoogtepunt van de festivalzomer.

  • Locatie: Biddinghuizen
  • Datum: 20 t/m 22 augustus
  • Tickets: Uitverkocht
  • Meer informatie vind je op de website van het festival.


- Oproep -

Geef je op om te werken op festivals

Achter de bar op Zwarte Cross, tickets scannen op DGTL of de kassa bedienen op Down The Rabbit Hole? Schrijf je in via Festileaks en werk komende zomer op de leukste festivals van Nederland!

Vanaf 2014 ben ik iedere zomer wel op een aantal festivals te vinden. Nog steeds een groot fan van pop-punk. Mijn all-time favoriete band is Green Day, verder vind ik Sum 41, Linkin Park en Muse helemaal geweldig. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig het fotograferen van concerten en het verzamelen van platen. :)

Geld verdienen op festivals?

Achter de bar op Zwarte Cross, tickets scannen op Concert at Sea of de kassa bedienen op Down The Rabbit Hole? Schrijf je in via Festileaks en werk komende zomer op de leukste festivals van Nederland!