Advertisement

Alexi Laiho, leadzanger van Children of Bodom, overleden

Photo by Cecil via Wikimedia Commons

Treurig nieuws voor de fans van Children of Bodom. De leadzanger, genaamd Alexi Laiho, is op 41-jarige leeftijd overleden.

Het overlijden van de Finse metalgitarist werd vandaag door zijn management bekend gemaakt. Laiho kende zijn grootste succes met de metalband Children of Bodom. In 2019 ging de bovenstaande band uit elkaar. Een jaar later richtte de zanger de band Bodom After Midnight op. Het nieuws was dan ook te lezen op de laatst genoemde Facebookpagina.

In 2018 kon je Laiho nog aan het werk zien met Children of Bodom op onder meer In to the Grave en Wacken Open Air. Met zijn band Bodom After Midnight had hij drie nummers uit, deze worden postuum uitgebracht.

Children of Bodom

Children Of Bodom is een Finse trashmetal-band, bestaande uit vijf leden. Sinds de oprichting in 1993 heeft de band al negen studioalbums uitgebracht, waarvan de meest recente, I Worship Chaos, in 2015 uitkwam. Met zo’n oeuvre heeft de band naast de bekende klassiekers ‘Everytime I Die’ en ‘Angels Don’t Kill’ meer dan genoeg favorieten om live gehore te brengen en zo in stijl het 25-jarige jubileum van de band te vieren in Leeuwarden. De band is in 2019 gesplit. Leadzanger, Alexi Laiho richtte één jaar later de band Bodom after Midnight op. In januari 2021 is Laiho gestorven.