FortaRock 2019 onthult nieuwe namen en podium

Fortarock
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

FortaRock heeft vandaag nieuwe namen toegevoegd aan het affiche. De organisatie maakt onder andere Children of Bodom en HammerFall bekend.

Naast eerder onthulde artiesten zoals Amon Amarth, Behemoth en Animals As Leaders voegen zich in totaal 8 nieuwe namen bij de line-up. De volledige lijst met nieuwe bekendmakingen zie je hieronder.

  • Children of Bodom
  • HammerFall
  • Batushka
  • Myrkur
  • Monomyth
  • Komatsu
  • Ploegendienst
  • Temple Fang

Naast de nieuwe namen is ook bekendgemaakt wie de zaterdag af gaat sluiten. De eerder aangekondigde Poolse blackmetal-band Behemoth gaat het afsluitende slot op zaterdag vullen. De Polen gaan hierdoor met een complete festivalproductie naar Nijmegen komen.

FortaRock onthult ook een kakelvers podium: Hank’s Garage. Dit podium is volgens het festival dé hide-out voor fans van harde muziek en bier. De programmering zal spoedig volgen.

Children of Bodom

Children Of Bodom is een Finse trashmetal-band, bestaande uit vijf leden. Sinds de oprichting in 1993 heeft de band al tien studioalbums uitgebracht. Waarvan de meest recente, Hexed, dit jaar uit is gekomen. Met zo’n oeuvre heeft de band naast de bekende klassiekers ‘Everytime I Die’ en ‘Angels Don’t Kill’ meer dan genoeg favorieten om live ten gehore te brengen. Children Of Bodom vind je deze zomer ook op het Graspop Metal Meeting, Nova Rock en Download Madrid.

FortaRock 2019

Fortarock
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

FortaRock 2019 vindt plaats op 1 en 2 juni in het Goffertpark in Nijmegen. Dit jaar mogen onder andere Amon Amarth, Behemoth, Children of Bodom en vele anderen het festivalpubliek vermaken. Tijdens de vorige editie stonden onder meer Nightwish en Parkway Drive op de planken.

Meer informatie over de komende editie is te vinden op de website van het festival. Ben je benieuwd naar FortaRock? Check dan het Festivalrapport van de afgelopen editie.