Coronavirus: Gaat Rock am Ring 2021 door?

1661
rock-am-ring

Rock am Ring 2021 en Rock im Park 2021 zijn gecanceld. Vanwege de coronapandemie gaan de Duitse sfeervolle festivals in het begin van deze zomer niet door. Dat maakt de organisatie van de festivals bekend via hun socials. De festivals hebben wel meteen de nieuwe data voor 2022 bekendgemaakt.

Deze pagina is voor het laatst geüpdatet op 11 maart 2021 om 17:00 uur.

Rock am Ring en Rock im Park vinden altijd dezelfde drie dagen plaats. Dit jaar was dat 11 tot en met 13 juni. Ze delen altijd dezelfde line up en wisselen de acts af per dag. “We begrijpen dat u erg teleurgesteld bent, maar we zijn genoodzaakt te cancelen vanwege de nog steeds onzekere besmettingssituatie van de coronapandemie. Door het Duitse parlement is vastgesteld dat festivals van deze omvang tot tenminste eind juni niet haalbaar zijn”, laten Rock am Ring en Rock im Park weten. “Het was en is heel duidelijk: de gezondheid van onze gasten, de crew en de artiesten staat altijd voorop”.

Statement organisatie

Nieuwe datum en tickets

Om het leed iets te verzachten hebben de festivals wel meteen de nieuwe data voor 2022 bekendgemaakt. Volgend jaar vinden Rock am Ring en Rock im Park plaats op 3 tot en met 5 juni. De reeds gekochte tickets voor de 2020- of 2021-editie blijven ook geldig in 2022. Ook is het mogelijk om je geld terug te vragen. Over de line up van 2022 hebben de festivals nog niks bekend gemaakt.

Corona en festivals

De coronacrisis heeft ook dit jaar aanhoudende consequenties voor festivals wereldwijd. Hoewel sommige festivals een tweede jaar op rij moeten annuleren, bieden experimentele proefevenementen en nationale vaccinatieprogramma’s tegelijkertijd groeiende hoop op de terugkeer van festivals.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe de situatie zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je via onze speciale pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals. Je vindt er het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Rock am Ring 2021

Foto: Natasja Blouw/Festileaks

Rock am Ring is een van de grootste rockfestivals van Duitsland. Afgelopen zomer zouden onder meer System of a Down, Volbeat en Gojira te zien zijn op het festival. Door de coronarisis kunnen deze optredens niet meer doorgaan. Ook voor dit jaar waren de eerste namen al bekend gemaakt. Green Day, System of a Down en Volbeat stonden weer op het programma. Helaas is ook de editie van dit jaar geannuleerd.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Locatie: Nürburgring en Zeppelinfeld, Duitsland
Datum: Afgelast
Tickets: Een weekendticket kost €209
Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival.

Beluister uiteraard ook onze Spotify-playlist van het festival.

Student in Amsterdam die het liefst naar festivals in Oost-Europa gaat. Favoriet blijft EXIT. Muzieksmaak varieert van Rammstein tot Dua Lipa en van Dubioza Kolektiv tot New Order.