5 manieren waarop Rock am Ring 2019 uit de plaat gaat

Foto: Don Crusio/Festileaks

Het Duitse festival Rock am Ring kenmerkt zich door de uitbundige manier waarop fans de optredens beleven. Weer of geen weer: de een na de andere moshpit wordt uit de grond gestampt. Check hieronder de 5 meest voorkomende ervaringen.

Dag 1 staat in het teken van de harde wind en tijdens de tweede dag is het voornamelijk erg koud. Dit weerhoudt de metalheads er niet van eens lekker feest te vieren. De Beck’s Crater Stage (het tweede podium) is deze dag eenmalig omgedoopt tot een heuse metal stage. Wat doet het publiek zoal op de harde gitaren van Slayer, Architects en Sabaton? Lees hier over de 5 manieren waarop Duitsland uit zijn dak gaat.

1. Headbangen met de ogen dicht

We beginnen even rustig. Waar je ook om je heen kijkt: iedereen geniet intens van alle harde performances. Er is één grote gemeenschappelijke factor: we zijn allemaal aan het headbangen. Sommigen gaan er zelfs zo diep op in dat ze de ogen sluiten en hun hoofd al het werk laten doen.

2. Moshpit

Photo: Michel Stempher / Festileaks

We hebben het over Rock am Ring, en dat kan alleen gevierd worden met prachtige moshpits. Tijdens iedere metalact ontstaan er vanuit het niets verschillende plekken waarop mensen eens lekker hun energie op elkaar kwijt kunnen. Dit alles gebeurt uiteraard volkomen vriendschappelijk: iemand die op de grond valt, wordt onmiddellijk omhoog geholpen.

3. Circle pit

Photo: Michel Stempher / Festileaks

Nog specialer dan de moshpit is misschien wel de circle pit. Het grote verschil is dat mensen in een moshpit tegen elkaar duwen, terwijl de circle pit bedoeld is om in een rondje te rennen. De bands zien dit fenomeen vanuit het podium en spelen er zeer regelmatig op in. Zo zorgt Architects voor een circle pit die het hele podium bestrijkt. Duizenden mensen rennen helemaal door het dolle heen van de ene kant naar de andere kant van het terrein rond de Beck’s Crater Stage. Wat is er mooier dan dat?

4. Crowdsurfen

Photo: Michel Stempher / Festileaks

Op veel festivals plaatsen organisaties vergeefs borden met de strekking: verboden te crowdsurfen. Rock am Ring heeft niets van dit alles: het festival lijkt ervoor gemaakt om eens even lekker boven het publiek uit te stijgen. Op het hoogtepunt zijn er tientallen mensen te tellen die tegelijkertijd aan het crowdsurfen zijn. Tijdens het optreden van Three Days Grace kwam ook de wens van een mindervalide persoon in een rolstoel uit: hij werd door het publiek met rolstoel en al het veld over gedragen.

5. Roeien

Photo: Michel Stempher / Festileaks

Als het aan bezoekers van Rock am Ring ligt roeit men niet alleen op het water. Roeien doe je namelijk ook in de moshpit tijdens een iets rustiger stuk van een metalset. Tientallen tot honderden mensen gaan spontaan op de verregende grond zitten om op het ritme elkaars schouders vast te pakken en dan naar achter en voor te bewegen. Op de bewegingen klinkt vervolgens de oerkreet: “Heuy, heuy”.

Wat vind jij van Rock am Ring 2019?

Ben jij dit jaar op Rock Am Ring? Vertel ons dan wat je van het festival vindt. We hebben zeven categorieën voor je verzameld, geef een rapportcijfer van 1-10 en laat Rock Am Ring weten wat zij dit jaar verdienen. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”rock-am-ring”]

Rock am Ring 2019

De grootste rockfestivals van Duitsland vinden dit jaar in hetzelfde weekend plaats als Pinkpop. Van vrijdag 7 juni tot en met zondag 9 juni kun je helemaal los gaan op de Nürburgring en Zeppelinfeld te Nürburg. Onder andere ToolSlipknotThe Smashing PumpkinsTenacious D en Slayer zijn bevestigd voor dit jaar.

Benieuwd hoe het vorig jaar was? Check dan zeker ons festivalrapport. Voor meer informatie en voor de ticketverkoop kun je terecht op de officiële website. Beluister uiteraard ook onze Spotify-playlist van het festival.

Rock Am Ring Logo

Rock Am Ring 2023

Locatie
Duitsland
Duitsland
Datum 2-4 juni 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel