ESNS 2021: Dit waren de 5 beste acts van de donderdag

Daði Freyr

Dag 2 van Eurosonic Noorderslag zit er al weer op! Op de donderdag traden weer tientallen acts uit alle hoeken van Europa op. Het showcase festival is de hele week gratis en digitaal te volgen. Festileaks doet de hele week uitgebreid verslag van ESNS 2021. Dit waren volgens ons de 5 meest veelbelovende acts van de tweede festivaldag.

5. Uniforms

Deze Spaanse shoegaze-rockers laten de kijker in een oase van dromerigheid terechtkomen. Duidelijk beïnvloed door bands als Beach House, My Bloody Valentine en Cocteau Twins wordt de set van Uniforms steeds beter. Oogjes dicht en laten meevieren maar! Kleurrijk dromen over liefde en intimiteit. Maar vergeet in de spaarzame momenten van scherpte toch ook zeker niet om even naar het podium te kijken! De lichten in combinatie met al het aluminiumfolie zorgen voor een retro-futuristische esthetiek die perfect bij de muziek past.

4. OSKA

Haar debuut-EP is nog maar net uitgekomen, maar ze zingt alsof ze al jaren muziek maakt. De muziek van de zangeres uit Oostenrijk doet denken aan de indie-folk van artiesten als Julien Baker. Haar stem is een beetje Maria Mena en een beetje Birdy. OSKA sluipt met haar liedjes zo je slaapkamer binnen en troost, waardeert en ontroert je op hetzelfde moment. Van deze jonge zangeres gaan we nog horen. Stay tuned for more.

3. Deaf Radio

Tussen de post-punk en toffe zangeressen komt deze alternatieve rock act verrassend goed bovendrijven. Als een soort uptempo Thomas Azier pakt Deaf Radio je vanaf het begin bij je lurven. Eindelijk wat rock met pit die ESNS goed door elkaar laat schudden. Man, wat laat de band live zien dat ze ver gaan komen met hun raggende gitaren. De Grieken weten van wanten. In een duistere set laten ze invloeden van Queens Of The Stone Age horen en spelen hun liedjes erg catchy. Het mag duidelijk zijn dat de donderdag van ESNS 2021 een dag van gitaren is, met Deaf Radio fier aan het hoofd van de line-up.

2. High Hi

Uit België komt al jaren veel goeds wat betreft indiepop en -rock. Die put lijkt nog lang niet uitgedroogd. Hier staat het indie-trio High Hi met hun donkere sound liedjes te spelen die meteen de aandacht trekken. Naar elkaar gekeerd in een grote ruimte – waar de gitaarecho’s goed tot hun recht komen – spelen ze een mix van Editors en Low. Catchy en uptempo shoegaze, zegmaar. Een zingende drummer is altijd verfrissend, maar de samenzang die ontstaat geeft nét die extra laag aan hun liedjes. Dit optreden op ESNS 21 smaakt naar meer!

1. Daði Freyr

Wat ons betreft de onbetwiste nummer 1 van de donderdag. Van Eurosonic naar Eurovision. Daði Freyr maakte afgelopen jaar al furore als IJslandse Songfestival-inzending. De editie ging helaas niet door, maar ondanks dat werd Think About Things al een grote hit. Op ESNS 2021 bewijst de IJslander dat hij Eurovision in zijn broekzak had gehad. De man maakt funky nummers waar je je vingers bij af likt. Het disco-sausje over zowel zijn eigen nummers als over de remixen werken enorm aanstekelijk. Deze act gaat een absolute hit worden op Lowlands of Pinkpop, met overal blije en meezingende koppies gegarandeerd. Hopelijk steekt hij daar na afloop van z’n set óók een groot confettikanon af.

Eurosonic Noorderslag Logo

Eurosonic Noorderslag 2023

Locatie
Nederland
Groningen, Nederland
Datum 18-21 januari 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Pepijn Zevenhuizen

Student in Amsterdam die het liefst naar festivals in Oost-Europa gaat. Favoriet blijft EXIT. Muzieksmaak varieert van Rammstein tot Dua Lipa en van Dubioza Kolektiv tot New Order.

Meer van Pepijn