Kings Of Leon hint naar nieuw album

451
Kings of Leon

Top nieuws voor fans van Kings of Leon! De band brengt op 7 januari nieuwe muziek uit. Het lijkt erop dat er een nieuw album aan zit te komen.

Op de social media kanalen van de Amerikaanse band worden de afgelopen dagen verschillende liedjes geteast. Sinds 1 januari is er iedere dag een preview van een nieuwe single geplaatst. Deze zullen aankomende donderdag 7 januari uitgebracht worden. Tot nu toe zijn er 6 nummers te vinden. Hierdoor lijkt het erop dat er naar een nieuw album aankomt. Eerder hintte bassist Jarred Followill al naar nieuw materiaal.

Het is alweer een tijd geleden dat we nieuwe muziek hebben gehoord van de rockband uit Nashville. Het laatste album WALLS dateert uit 2016. Als het allemaal mee zit, dan kunnen we in 2021 al live genieten van het nieuwe materiaal. De band rondom de broertjes Followill is in Europa namelijk al aangekondigd voor Mad Cool, Hurricane en Southside.

Kings Of Leon

De rockband uit Nashville werd met grote hits als ‘Use Somebody’ en ‘Sex On Fire’ bekend bij het grote publiek. Daarbij scoorden de laatste drie albums allen een nummer 2 notering in de Nederlandse Album Top 100. WALLS was hun laatste worp en dateert alweer uit 2016.

De Amerikanen zijn in Nederland met name op Pinkpop een graag geziene gast. In 2011, 2013 én 2017 stond de band rondom de broertjes Followill als headliner op de Landgraafse planken. Op Rock Werchter was Kings of Leon zelfs al zeven keer te bewonderen. Europese festivals als Mad Cool en Hurricane/Southside verwelkomen de rockgiganten dit jaar ook. Op beide festivals is de band headliner.

Student Kunst en Economie aan de HKU, fanatieke cd verzamelaar en heeft het liefste festivalposters als behang. Met een brede muzieksmaak probeer ik zoveel mogelijk festivals van mijn bucketlist af te strepen. Onder andere groot fan van Editors, Foals en Mumford and Sons.