Twenty One Pilots, Kings of Leon en meer naar Hurricane/Southside 2020

Twenty One Pilots / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

De eerste bevestigingen voor de Duitse zusterfestivals Hurricane en Southside zijn zojuist bekendgemaakt. Onder andere Kings of Leon, Twenty One Pilots en The 1975 spelen volgend jaar in Scheessel en Neuhausen ob Eck.

Daarmee kan de conclusie getrokken worden dat de uitgelekte nieuwsbrief kloppend was. Hurricane en Southside hintten gisteren al naar de komst van Kings of Leon en Twente One Pilots in een waarschijnlijk te vroeg verzonden nieuwsbrief.

Dat de twee headliners volgend jaar inderdaad op Hurricane en Southside staan is vandaag bekendgemaakt. Daarnaast maken de festivals nog een rij acts bekend. Binnenkort voegen Hurricane en Southside nog een headliner toe aan de affiches. In totaal zijn er nu 27 namen bevestigd voor de festivals. In een eerder stadium werd de komst van Seeed al wereldkundig gemaakt.

Check alle bevestigingen hieronder:

 • Kings of Leon
 • Twenty One Pilots
 • Martin Garrix
 • Deichkind
 • Bring Me the Horizon
 • The 1975
 • The Hives
 • Kontra K
 • SDP
 • Rin
 • Von Wegen Lisbeth
 • Giant Rooks
 • Kummer
 • Swiss & Die Andern
 • Juju
 • Kitschkrieg
 • Nura
 • Ferdinand & Left Boy
 • While She Sleeps
 • Aurora
 • Sofi Tukker
 • Mine
 • Lari Luke
 • Wolf Alice
 • Blond
 • Miya Folick

Twenty One Pilots

Twenty One Pilots / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Twenty One Pilots is een Amerikaanse band, welke in 2009 werd geformeerd door Tyler Joseph, Nick Thomas en Chris Salih. Hiervan maakt alleen Joseph nog deel uit van de groep. De overige twee oorspronkelijke leden zijn in 2011 vervangen door Josh Dun. De band heeft inmiddels vijf albums op zijn repertoire staan, waarvan Trench, de meest recente plaat, eind vorig jaar is uitgebracht. Met hits als ‘Holding On To You’, ‘Stressed Out’, ‘Heathens’ en ‘My Blood’ hebben de heren voldoende materiaal om het publiek tot in de late uren te vermaken. 

Twenty One Pilots stond in 2019 onder meer op Lowlands. Dit optreden werd zeer positief ervaren.

Hurricane en Southside 2020

Foo Fighters - Hurricane 2019
Photo: Alejandra Broersma / Festileaks

Hurricane en Southside zijn Duitse zusterfestivals. Dit betekent dat ze elk jaar dezelfde line-up hebben. De evenementen hebben jaar op jaar erg grote namen op de poster staan, dus je hoeft je niet te vervelen. In 2019 stonden onder meer Foo Fighters, Mumford & Sons, The Cure, Die Toten HosenTame Impala en Macklemore op het programma. De festivals maken behalve het affiche ook naam met de food-line up. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijke schnitzels en curryworst eten. 

 • Locatie: Scheeßel en Neuhausen ob Eck, Duitsland
 • Datum: 19-21 juni 2020
 • Meer informatie vind je op de websites van Hurricane en Southside.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam