Hurricane en Southside 2021 eerste festivals voor The Killers en Kings of Leon

The Killers

Hurricane en Southside maken de eerste namen voor de editie van 2021 bekend. De Duitse festivals nemen onder meer The Killers, Kings of Leon en Martin Garrix mee naar de editie van volgend jaar.

Hurricane en Southside nemen zo veel mogelijk acts mee naar de volgende jaargang. In totaal bevestigen de Duitse zusterfestivals 54 namen die toegezegd hebben ook in 2021 op te treden. Naast The Killers en Kings of Leon onthullen de festivals ook acts als Bring Me The Horizon, The 1975, Foals en Rise Against acte de présence.

De bevestiging van al deze namen is ook belangrijk voor Nederlandse en Belgische festivals. Artiesten die op Hurricane en Southside terugkeren, doen dat wellicht ook op andere festivals. Zo stonden The Killers oorspronkelijk bij Paul McCartney op TW Classic en in de Ziggo Dome en kwam Kings of Leon naar Den Haag en Sziget. Of deze shows echt worden ingehaald is afwachten, maar de bevestiging voor de Duitse festivals biedt hoop.

Eerder werd al duidelijk dat ook acts als Foals en Liam Gallagher volgend jaar optredens inhalen.

The Killers

Met de debuutplaat Hot Fuss in 2004 gooit de uit Las Vegas afkomstige band The Killers meteen hoge ogen. De eerste singles ‘Somebody Told Me’ en ‘Mr. Brightside’ zijn ware klassiekers te noemen. Inmiddels zijn we dik vijftien jaar verder en staat de teller nu op zeven albums. Het meest recente album Pressure Machine verscheen in augustus 2021.

In 2020 zouden de Amerikanen onder meer TW Classic en de Ziggo Dome aandoen, maar deze shows werden vanwege de coronacrisis geannuleerd. In 2022 keren de heren uit Las Vegas naar Rock Werchter zelf in plaats van TW Classic.

Hurricane en Southside 2021

Foo Fighters - Hurricane 2019
Photo: Alejandra Broersma / Festileaks

Hurricane en Southside zijn Duitse zusterfestivals. Dit betekent dat ze elk jaar dezelfde line-up hebben. De evenementen hebben jaar op jaar erg grote namen op de poster staan, dus je hoeft je niet te vervelen. In 2021 staan onder meer The Killers, Kings of Leon en Martin Garrix op het programma. De festivals maken behalve het affiche ook naam met de food-line up. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijke schnitzels en curryworst eten. 

  • Locatie: Scheeßel en Neuhausen ob Eck, Duitsland
  • Datum: 18-20 juni 2021
  • Tickets: Nog niet bekend
  • Meer informatie vind je op de websites van Hurricane en Southside

Hurricane Festival Logo

Hurricane Festival 2023

Locatie
Duitsland
Scheeßel, Duitsland
Datum 16-18 juni 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen