Mad Cool 2021 bevestigt Cardi B, Kings of Leon en nog 25 andere namen

Nieuwe namen zijn deze dagen schaars, dus komt Mad Cool 2021 met een flinke lading. Onder meer Cardi B, The War on Drugs en Kings of Leon stralen volgende zomer op het Spaanse festival. Door de bekendmaking is de kans groot dat een aantal van deze artiesten terug te zien zijn in de line-up van o.a Rock Werchter 2021.

In juli kondigde Mad Cool al 94 namen aan voor volgend jaar. Het Spaanse festival heeft een hoop artiesten van de line-up van 2020 weten te behouden, zoals The Killers en Twenty One Pilots. Dit zijn alle nieuwe aangekondigde namen:

 • Anderson .Paak & The Free Nationals
 • Aviva
 • Blackbear
 • Cardi B
 • Chloe Moriondo
 • Dream Wife
 • Easy Life
 • Editors
 • Gang of Youths
 • Gus Dapperton
 • HAIM
 • Higher Power
 • Kings of Leon
 • Kali Uches
 • Leon Bridges
 • Peggy Gou
 • Phoebe Bridgers
 • Reignwolf
 • Sleaford Mods
 • SFDK
 • Stephan Dodzin live
 • Sylvan Esso
 • The War on Drugs
 • Thrice
 • Yaeji
 • Zara Larsson

Helaas zijn er een aantal artiesten in 2021 niet bij, zoals London Grammer, Mumford & Sons en Taylor Swift. Het festival hint wel naar een headliner die later nog bekend wordt gemaakt. De line-up werd gepubliceerd met een liedje van Billie Eilish erbij; zou dit een teaser kunnen zijn? De populaire zangeres was al aangekondigd voor de line-up van 2020. Er komen in totaal nog twee headliners aan en elf andere artiesten. Rock Werchter en Mad Cool hebben al een paar namen gemeen, namelijk alt-J en Red Hot Chili Peppers. Maar door de aankondiging van Mad Cool lijken acts als HAIM en Anderson .Paak & The Free Nationals ook inkoppers voor Rock Werchter 2021. Deze twee artiesten stonden namelijk al op de planning voor Rock Werchter 2020.

Cardi B

De Amerikaanse rapper is afkomstig uit New York en werd bekend door haar deelname aan het Amerikaanse reality-tv programma Love & HipHop: New York. In 2017 kwam haar eerste single ‘Bodak Yellow’ uit, die vervolgens een grote hit werd. Hierna volgde vele bekende hits en Grammy-nominaties. Haar meest recente single heet ‘WAP’. Naast een show op Mad Cool is Cardi B ook een kanshebber voor WOO HAH! 2021, aangezien zij in datzelfde weekend optreedt op Les Ardentes, bij onze Belgische zuiderburen.

Mad Cool 2021

Mad Cool
Photo: Robin Noordhoek / Festileaks

De tickets van Mad Cool 2020 zijn nog steeds geldig voor volgend jaar. Het relatief jonge festival heeft als een van de eerste van de grote Europese festivals zijn line-up bijna compleet. Het is een van de grootste festivals in Spanje, dat iedere zomer de bezoekers verrijkt met rock, indie en pop. In een korte tijd is Mad Cool uitgegroeid tot een internationaal evenement. Onder andere het kleurrijke reuzenrad en de kunstzinnig verlichte paddenstoelen zijn kenmerkend voor het festival. De organisatie waarschuwt dat er minder tickets zijn en snel uitverkocht gaat raken. Wees er dus snel bij om dit festival bij te wonen.

 • Locatie: Madrid, Spanje
 • Datum: 7 juli 2021 – 10 juli 2021
 • Tickets: vierdaags ticket € 185,-; driedaags ticket € 179,-; dagticket € 75,-
 • Meer informatie te vinden op de website van Mad Cool
Mad Cool Logo

Mad Cool 2021

Locatie
Spanje
Madrid, Spanje
Datum 7-10 juli 2021
Tickets Niet meer beschikbaar.