Kings Of Leon komt in maart met nieuw album

385
Kings of Leon

Kings Of Leon komt op 5 maart met het nieuwe album When You See Yourself op te proppen. Dit nieuws brengt de band vandaag via hun sociale media naar buiten.

De fans van Kings of Leon kunnen het weekend goed beginnen. De Amerikaanse band maakt vandaag de komst van een nieuwe plaat bekend. Op 5 maart komt het kersverse album, When You See Yourself uit. Dat er nieuwe muziek zat aan te komen was al wel eventjes duidelijk. Zo waren er de afgelopen dagen steeds kleine stukjes te horen van nieuwe nummers. Twee daarvan, getiteld ‘The Bandit’ en ‘100,000 People’, zijn vandaag als single uitgebracht. Ook hintte bassist Jarred Followill eerder al naar nieuw materiaal.

Het is alweer een tijd geleden dat we nieuwe muziek hebben gehoord van de rockband uit Nashville. Het laatste album WALLS dateert uit 2016. Als het allemaal mee zit, dan kunnen we in 2021 al live genieten van het nieuwe materiaal. De band rondom de broertjes Followill is in Europa namelijk al aangekondigd voor Mad CoolHurricane en Southside.

Kings Of Leon

De rockband uit Nashville werd met grote hits als ‘Use Somebody’ en ‘Sex On Fire’ bekend bij het grote publiek. Daarbij scoorden de laatste drie albums allen een nummer 2 notering in de Nederlandse Album Top 100. Eerder dit jaar kwam de achtste langspeler uit, When You See Yourself.

De Amerikanen zijn in Nederland met name op Pinkpop een graag geziene gast. In 2011, 2013 én 2017 stond de band rondom de broertjes Followill als headliner op de Landgraafse planken. Op Rock Werchter was Kings of Leon zelfs al zeven keer te bewonderen. Europese festivals als Mad Cool en Hurricane/Southside verwelkomen de rockgiganten dit jaar ook. Op beide festivals is de band headliner.

Sinds 2013, elke zomer ergens wel op een festival te vinden. Rock Werchter is zoiets als een tweede thuis en een mega fan van Mumford & Sons en Florence + The Machine. P.s.: biertjes zijn altijd welkom :)