Advertisement

Luister naar de Festivalacts Top 100 Aller Tijden op KINK Indie

De stembussen voor de Festivalacts Top 100 Aller Tijden zijn gesloten. We weten inmiddels dat Muse de grote winnaar is, maar de rest van de lijst wordt bekendgemaakt tijdens een speciale show op KINK Indie. Luister dus zaterdag 30 januari van 15:00 tot 18:00 voor een welverdiende portie festivalgevoel!

Tijdens de Festivalacts Top 100 Aller Tijden uitzending neemt KINK-dj Jasper Leijdens je mee langs de hoogtepunten van de lijst. Hij maakt bekend welke acts op welke plek zijn geëindigd en blikt terug op een aantal van de meest memorabele shows ooit. Dat alles natuurlijk begeleid met de muziek die je meteen mentaal terugzet op die meedeunende weide of in die dampende tent.

Kortom: zit je even in je festivaldip? Tune dan zaterdag in op KINK Indie en haal samen warme herinneringen op aan al die fijne momenten op de festivals.

Na afloop lees je de hele FAT100 natuurlijk ook op Festileaks.

KINK

KINK Indie is het themakanaal van radiozender KINK met de beste indie en alternative. KINK is in heel Nederland te luisteren via DAB+, via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur en alles dat online radio ontvangt. KINK en Festileaks maken ook samen de Festivalpodcast.

Festileaks is weer op zoek naar de beste festivalacts van het jaar.
Het publiek bepaalt de top 100!
Breng je stem uit en selecteer jouw top 10 festivalacts van 2023!

Parcels

Photo: Kamiel Scholten/Festileaks

Waar Parcels de neiging heeft om alle woorden aan elkaar te schrijven, gaan wij dat hier niet doen. Dan is het namelijk onmogelijk om dit stuk te lezen en gaat Parcels de Festivalacts top 100 niet halen. En met een reden willen we dat niet. Want de funky riffs van nummers zoals Tieduprightnow en Overnight doen elk festivalbezoeker alle zorgen vergeten. En met Somethinggreater (Een moderne festivalanthem?) hebben ze een perfecte closer van hun set. Jammer dat ze deze juist op Rock Werchter niet konden spelen

Altin Gün

Exotisch Nederlands trots! De Turkse band Altin Gün, uit Amsterdam, heeft deze zomer niet stilgezeten. Onder andere festivalkrakers Rock Werchter, Primavera Sound, Lowlands en Best Kept Secret stonden op hun uitgebreide programma. Het zou dus zonde zijn als deze prominente naam op de internationale festivalaffiches de Festivalacts top 100 niet haalt. De twijfel is hoorbaar; was het dan niet goed genoeg? Bekijk hierboven twee nummers, met Süpürgesi Yoncadan terug en die twijfels zijn meer dan weggenomen.

The Chats

Wij weten het eigenlijk wel zeker. Het gaat The Chats helemaal niks boeien of zij in de lijst komen. Deze Australische, wij hebben schijt aan alles, punkbank is bekend geworden met hun (internet)hit Smoko. En is op die voet stug door gegaan de laatste jaren. Geef The Chats een biertje, drie akkoorden en een bullshit onderwerp om over te zingen en niks blijft meer veilig.

Noisia

Noisia
Photo: Frederiek Bosch

Noisia sluit af, voor goed. Nog één laatste album en nog één optreden op Lowlands. Het was een afscheidsfeestje om nooit te vergeten. Noisia is een legendarische naam in de internationale drum and bass wereld, maar is aan de andere kant de bescheiden Groningse act gebleven. En dat maakte dit laatste optreden emotioneel indrukwekkend. Aan de één kant stond de grote naam Skrillex tijdens dit concert naast hun op het podium. En aan de andere kant riep Noisia de medewerkers van Simplon, de Groningse concertzaal wat 22 jaar Noisia’s huis is geweest, het podium op. Eigenlijk verdienen ze door deze waardige carrière afsluiter al een plek in de lijst, Maar wat ging het ook nog eens gruwelijk los op de Lowlands zondagnacht.