Eerste namen Lowlands 2020 op 4 februari

862
Lowlands 2019 Sfeer / Alpha
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Aanstaande dinsdag (4 februari) maakt Lowlands 2020 de eerste acts wereldkundig. Festivaldirecteur Eric van Eerdenburg verklapt dit in een gesprek met KINK. Daarnaast gaat Van Eerdenburg in op de vraag of Lowlands ooit volledig vegetarisch/veganistisch gaat worden.

Meer weten over Lowlands 2021? Check onze speciale festivalpagina met informatie over ticketverkoop, line-up, camping en ander nieuws.

In gesprek met KINK-dj Tim Op het Broek vertelt Eric van Eerdenburg dat de eerste namen voor Lowlands 2020 op 4 februari worden onthult. De festivaldirecteur laat zich helaas niet verleiden om alvast een tipje van de sluier op te lichten, dus we zullen echt tot volgende week dinsdag moeten wachten voor de eerste bevestigingen. Benieuwd welke acts er volgens ons kanshebber zijn? Neem dan vooral een kijkje in ons geruchtenoverzicht.

De conversatie tussen beide heren (zie de video hieronder) gaat verder over de vraag of Lowlands ooit een volledig vegetarisch of veganistisch voedselaanbod zal krijgen. Van Eerdenburg heeft daar zo zijn twijfels over: “Nou ik denk niet dat we dat snel zullen doen. Maar wat je wel ziet is dat we steeds meer een vegetarisch en veganistisch aanbod hebben en dat de mensen dat ook willen. Dat neemt een steeds groter aandeel in het totale aanbod voor zijn rekening en op zich is dat natuurlijk fantastisch. Ik denk alleen niet dat we het gaan afdwingen.”

De transitie naar een (groter) vegetarisch of veganistisch voedselaanbod is een hot topic in de festivalwereld. Zo overweegt Best Kept Secret al een volledig vegetarisch voedselaanbod te introduceren.

Lowlands 2020

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands, zin in. Treffender dan The Opposites zullen we het nooit kunnen formuleren. Helaas gooit de pandemie van het coronavirus dit jaar roet in het eten: uit voorzorgsmaatregelen gaat de editie van 2020 niet door. Ieder jaar wordt het evenemententerrein in Biddinghuizen getransformeerd tot een feestelijk paradijs. Voor 2020 stonden onder meer The Chemical Brothers, Foals en Stormy op het programma.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Naast de hoogwaardige muzikale line-up, staat Lowlands ook al ruim een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma: workshops, comedy, film of wetenschap, niets is te dol. Lowlands is een allemansvriend en daarom een onbetwist hoogtepunt van de festivalzomer.

Beluister onze Spotify-playlist van Lowlands om je toch nog een beetje op het festival te kunnen wanen deze zomer:

Redacteur bij Festileaks. Groot reis- en muziekfanaat. Veel liefde voor onder meer The War On Drugs, Ásgeir, SOHN, Tame Impala, Moderat en Gregory Alan Isakov.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.