Muse verkozen tot Beste Festivalact Aller Tijden

Beste Festivalacts Aller Tijden
Photo: Ben Houdijk

Muse is volgens jullie de beste festivalact ooit! Afgelopen week kwamen er meer dan 6600 stemmen binnen voor de Festivalacts Top 100 Aller Tijden. De complete top 100 lees je hier.

Normaal organiseert Festileaks ieder jaar de Festivalacts Top 100 met daarin de beste artiesten van de afgelopen zomer. Omdat er afgelopen jaar zo weinig te festivallen viel, counterden we de festivaldip met een extra grote FAT100: namelijk de Festivalacts Top 100 Aller Tijden. Tien dagen lang kon het publiek stemmen op wat volgens hen de beste festivalartiesten ooit zijn. De Britse band Muse kreeg daarbij de meeste stemmen.

Muse als winnaar uit de bus

Muse staat al jaren bekend als één van de beste live bands ter wereld, maar het trio uit Teignmouth mag zich nu dé beste festivalact aller tijden noemen! Matt Bellamy en zijn vrienden timmeren al ruim 20 jaar aan de muzikale weg. In die tijd hebben ze een groot aantal memorabele optredens gegeven. In de middag in de 3FM-tent op Pinkpop 2000 of als afsluiter van het weekend op Rock Werchter 2019: Muse weet er wel raad mee. Matt die achter een piano kruipt, Chris die mondharmonica speelt en dan verschijnt er weer een gigantische bewegende robot op het podium. Muse weet altijd te verbazen met grootse shows: wees niet verbaasd als er ineens drones over je hoofd vliegen of er een gigantische explosie plaatsvindt midden op het veld. Tel daarbij de tal van tijdloze festivalanthems als ‘Plug in Baby’, ‘Psycho’, ‘Uprising’ en afsluiter ‘Knights of Cydonia’ op en een fantastisch optreden is een garantie.

Natuurlijk draait de Festivalacts Top 100 niet alleen om de winnaar, maar ook om de rest van de lijst. De hoogtepunten uit de lijst werden op zaterdag 30 januari tussen 15:00 en 18:00 uitgezonden op KINK Indie, het themakanaal van radiozender KINK.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Muse wint. Ze wonnen, toen met memorabele optredens op Pinkpop en Rock Werchter achter de rug, ook al eens een reguliere editie in 2015. Andere winnaars van de FAT100 waren Arcade Fire (2014), De Staat (2016), Radiohead (2017), Pearl Jam (2018) en The National (2019).

Over de auteur ✍️

Festileaks Redactie

Op Festileaks lees je het laatste festivalnieuws, deel je ervaringen op het Festival Forum of doe je inspiratie op. Festileaks drijft op een levendige community, zowel voor als achter de schermen, dat zijn best doet om dat fijne festivalgevoel niet alleen in die paar weekends, maar het hele jaar door aanwezig te laten zijn.

Meer van Festileaks