Advertisement

DGTL 2021 verplaatst van april naar september

De organisatie van DGTL is in verband met de aanhoudende coronacrisis genoodzaakt het festival te verplaatsen. Hierdoor is de drukke festivalmaand september opnieuw een festival rijker. Naast de nieuwe datum kondigt DGTL direct de eerste namen voor deze editie aan.

Het technofestival heeft aangekondigd dat DGTL op 11 en 12 september zal plaatsvinden dit jaar. Al sinds de eerste editie in 2013 wordt DGTL in april gehouden. Echter zal door het garantiefonds de organisatie waarschijnlijk hebben besloten het festival dit jaar in september te organiseren. Met deze nieuwe datum heeft DGTL wél recht op dit garantiefonds. Ook zullen er in september een stuk meer mensen zijn gevaccineerd dan in april waardoor de kans dat DGTL kan plaatsvinden een stuk groter is.

Drukte in september

Dat het druk wordt in september kunnen we inmiddels een understatement noemen. Naast DGTL staan onder andere Awakenings, Into The Woods, Draaimolen en Smeerboel dat weekend van september gepland. De andere weekenden van september beginnen inmiddels ook aardig vol te raken. Zo kondigde Paaspop begin deze week aan dat het festival dit jaar van 3 tot 5 september wordt georganiseerd.

Nieuwe namen

Met de aankondiging van de nieuwe datum is direct een deel van de line-up bekendgemaakt. Onder meer Nina Kraviz, The Blessed Madonna & HAAi en David Vunk stonden in 2020 ook op het affiche. Check de volledige rij aan bevestigingen hier:

 • Acid Pauli
 • Adriatique
 • Afrodeutsche
 • Ben Böhmer
 • Blawan
 • The Blessed Madonna & HAAi
 • Camelphat
 • Colyn
 • David Vunk
 • DJ Assault
 • DJ Phyton
 • Egyptian Lover
 • Eris Drew
 • Honey Dijon
 • Ingi Visions
 • KI/KI
 • Luke Vibert
 • Mala
 • Margaret Dygas
 • Meetsysteem
 • MEUTE
 • Mind Against
 • Nicola Cruz
 • Nina Kraviz
 • Paula Temple & SNTS
 • Ø [Phase]
 • Ricardo Villalobos
 • ROD
 • Worakls

DGTL 2021

DGTL is een van de grotere technofestivals in de wereld. Naast Amsterdam vindt het festival ook in Barcelona, Santiago, São Paulo en Tel Aviv plaats. In 2019 waren onder andere grote namen als Disclosure, Amelie Lens en Kölsch op het festival te zien. De editie van 2020 heeft door het coronavirus volledig online plaatsgevonden.

 • Locatie: Amsterdam
 • Datum: 11-12 september 2021
 • Tickets: De tickets gaan 5 februari om 11 uur in de verkoop
 • Meer informatie vind je op de website van het festival.