Paaspop verplaatst van april naar 3-5 september 2021

Paaspop 2019
Photo: Bart Heemskerk (Paaspop 2019)

De Grote Verhuizing is begonnen. Door de aanhoudende onzekerheid rondom de coronacrisis verplaatst Paaspop het festival van april naar het eerste weekend van september. Het festival dat normaal het festivalseizoen opent, sluit het dit jaar eenmalig af.

Paaspop 2021 vindt plaats van 3 tot 5 september 2021. De ticketverkoop hiervoor begint op zaterdag 27 februari. Had je een ticket voor Paaspop 2020? Dan is dit ticket geldig voor de najaarseditie van Paaspop in 2021, maar niet voor Paaspop 2022.

Ondanks de onzekere vooruitzichten gaf Paaspop-directeur Peter Sanders begin januari aan door te gaan met de voorbereidingen. Al eerder schatte Sanders de kans dat Paaspop in april niet door zou gaan aanwezig, onder andere doordat het kabinet aankondigde alleen steun te geven aan festivals die plaatsvinden na 1 juli. Nu is de kogel dus door de kerk.

Hieronder het statement van Paaspop:

“Het was voor de organisatie een immense uitdaging om het gigantische festival te verplaatsen, maar het is gelukt! Dat houdt in dat Paaspop ook dit jaar weer een duizelingwekkend programma heeft: 17 podia en area’s waar zo’n 250 acts gedurende 72 uur zullen optreden. Een volwaardige line-up dus, met de top van bands en artiesten uit alle muziekgenres; met theater, cabaret, stand-up comedy en entertainment. De organisatie is druk bezig om zoveel mogelijk artiesten uit de line-up van 2020 toe te voegen aan die van 2021. Het definitieve programma wordt spoedig bekendgemaakt.”

Drukte in september 2021

Nadat in 2020 de complete festivalzomer niet door kon gaan, waren alle ogen gericht op 2021. Nu lijkt ook het komende festivalseizoen op losse schroeven te staan. Glastonbury (Engeland) en Coachella (Amerika) trokken de stekker er al uit. Voorzichtig optimisme is er wel over de tweede helft van het seizoen, bleek onder andere in een gesprek dat Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg had met arts-micriobioloog en OMT-lid Marc Bonten. Paaspop gaat mee in dit optimisme door het festival te verplaatsen naar september.

Meerdere (vroege) festivals overwegen inmiddels een move naar het najaar, zoals bijvoorbeeld Zwarte Cross. Het zal dus nog dringen worden in die paar weekenden.

Paaspop 2021

Paaspop 2019
Photo: (Paaspop 2019)

Zoals de naam doet vermoeden, vindt Paaspop elk jaar met Pasen plaats, behalve dit jaar. Het festival biedt een gevarieerd muziekprogramma op een dozijn podia. Daarnaast vind je op het terrein genoeg knettergekke randactiviteiten en geheime feestjes. Ook is het terrein in Schijndel heel mooi aangekleed, met felle kleuren en lichtschermen waar je hoofd van gaat duizelen. Voor meer info kun je terecht op onze speciale festivalpagina.

  • Locatie: Schijndel, Nederland.
  • Datum: 3 – 5 september 2021
  • Tickets: Verkoop start op 27 januari, kaarten voor Paaspop 2020 zijn geldig voor de najaarseditie in 2021
  • Meer informatie vind je op de website van het festival.

Paaspop Logo

Paaspop 2021

Locatie
Nederland
Schijndel, Nederland
Datum 3-5 september 2021
Tickets Niet meer beschikbaar.