Deze festivals gaan vooralsnog wel door in 2021

Dauwpop Main Stage 2019
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat er tot 1 september geen meerdaagse festivals mogen plaatsvinden. Dat is slecht nieuws voor festivals als Lowlands, Down The Rabbit Hole en Mysteryland. Toch zijn er een aantal festivals die vooralsnog wel door gaan in 2021.

Update 3 augustus: Na de persconferentie van maandag is bekend geworden dat een aantal festivals toch niet kunnen plaatsvinden. Festivals mogen tot 1 September maar 750 bezoekers ontvangen. Dynamo Metal Fest is om deze reden uitgesteld naar 2022. De andere festivals gaan vooralsnog wel door.

Het verbod op meerdaagse festivals tot 1 september betekent dat er een streep gaat door een aantal grote festivals in Nederland. Gelukkig zijn er ook nog een aantal festivals die vooralsnog wel doorgaan. De organisatie van Dynamo Metal Fest maakte na de persconferentie bekend dat het festival voorlopig doorgaat. Naast Dynamo Metal Fest zijn er nog een aantal festivals die tot nu toe wel door gaan. Check hieronder welke festivals er vooralsnog wel doorgaan in 2021.

Dynamo Metal Fest

Dynamo Metal Fest is een Nederlands muziekfestival dat sinds 2015 elke zomer in Eindhoven gehouden wordt. De organisatie van het festival liet weten dat het festival vooralsnog wel door gaat. Het festival vindt plaats op 22 en 23 augustus maar heeft geen camping waardoor het wel door kan gaan. De organisatie is in overleg met betrokken instanties over de voorwaarden waaraan het festival moet voldoen om een veilig festival neer te zetten. Onder andere Heaven Shall Burn, Kreator, Jinjer en Death Angel op het affiche.

Soenda Festival

Soenda Festival is een van de meest populaire house- en technofestivals van Utrecht en omstreken. Het festival vindt plaats op 28 augustus. Dit jaar heeft het festival gekozen voor een pre-payment van 10 euro. Als het festival doorgaat worden de kaartkopers gevraagd het resterende bedrag te betalen. Op het festival zijn onder andere Anetha, FJAAK, Floorplan en Max Cooper te vinden.

Paaspop

Joris Bisschops (Paaspop 2018)

Paaspop is normaalgesproken de opener van het festivalseizoen maar door corona is het festival verschoven naar september. Het festival vindt nu van 3 tot en met 5 september plaats. Dit jaar kun genieten van Froukje, Måneskin, Kensington en nog veel meer op het festival. Tijdens een weekend Paaspop hoef je je niet te vervelen: het festival biedt een podium voor theater, muziek en stand-up comedy, maar ook voor literatuur en straatartiesten. Daarnaast kun je er genieten van een heuse food line-up. Er zijn nog tickets beschikbaar voor de vrijdag en zondag van het festival.

Dauwpop

Dauwpop 2019
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Dauwpop vindt dit jaar eenmalig plaats op 4 september. Dauwpop noemt zichzelf niet voor niets het muziekfestival van Oost Nederland. Midden in de bossen van Hellendoorn staan jaarlijks de tofste artiesten op het podium. Onder andere Kensington, Tyfoon en the Waterboys staan dit jaar op het festival. Dauwpop is compleet uitverkocht dus als je wilt genieten van dit festival is het belangrijk om ticketswap in de gaten te houden.

DGTL Festival

DGTL vindt dit jaar plaats op 11 en 12 september op de NDSM-Werf in Amsterdam. Het festival is een van de grotere technofestivals in de wereld. Naast Amsterdam vindt het festival ook in Barcelona, Santiago, São Paulo en Tel Aviv plaats. In 2019 waren onder andere grote namen als Disclosure, Amelie Lens en Kölsch op het festival te zien. De editie van 2020 heeft door het coronavirus volledig online plaatsgevonden. Dit jaar staan onder andere Nina Kraviz, The Blessed Madonna & HAAi en David Vunk op het affiche.

Central Park

Fotografie © JoniIsraeli.com

Central Park Festival is een festival op Grasweide Strijkviertel in Utrecht. Voor het eerst vindt het festival op twee dagen plaats. Dit jaar is dat op zaterdag 18 en zondag 19 september. In de afgelopen jaren waren onder andere Kaiser Chiefs, De Jeugd van Tegenwoordig en Racoon op het festival te zien. Dit jaar is het de beurt aan onder andere De Staat, Krezip, DI-RECT en Snelle. De zaterdag van het festival is al uitverkocht. Voor de zondag zijn nog steeds tickets te krijgen.

Meer festivals in 2021

Naast de festivals die hierboven staan zijn er nog een aantal festivals die voor nu gewoon doorgaan in 2021. Onder andere Into The Woods, Smeerboel, Draaimolen Festival, Zomer Kabinet en Zeezout Festival gaan vooralsnog door. Check onze festivalagenda voor een volledig overzicht van alle festivals.

Paaspop Logo

Paaspop 2021

Locatie
Nederland
Schijndel, Nederland
Datum 3-5 september 2021
Tickets Niet meer beschikbaar.