Billie Eilish kondigt nieuw album aan

Billie Eilish / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Happier Than Ever, dat is de titel van het tweede album van Billie Eilish. Onlangs maakte de zangeres bekend op 30 juli 2021 het nieuwe album uit te brengen. Het eerste nummer van haar nieuwe album wordt deze donderdag al uitgebracht.

Billie Eilish geeft zelf al aan erg enthousiast te zijn over haar nieuwe album. “Dit is mijn favoriete ding dat ik ooit heb gemaakt en ik ben erg opgewonden en nerveus voor het moment dat jullie het kunnen horen”, schrijft de zangeres onder andere. Ook geeft ze aan dat ze nooit eerder zoveel liefde voelde voor een project. Aankomende donderdag komt het eerste nummer van het album uit en eind juli brengt Billie Eilish het hele album uit.

https://www.instagram.com/p/COLIii2FB_R/?utm_source=ig_web_copy_link

Festivals

In 2019 bracht Eilish haar debuutalbum When We Fall Asleep, Where Do We Go? uit. Hierna volgde een tour langs onder andere Lowlands en Lollapalooza Berlin. Aan het einde van deze tour kondigde Billie aan in 2020 opnieuw te gaan toeren. Ze zou onder meer op Mad Cool en Lollapalooza staan, helaas gooide de coronapandemie roet in het eten. Voor 2021 staat er nog weinig in de agenda: één optreden op 20 september in Las Vegas.

Ondanks de aanhoudende pandemie zou het zomaar kunnen dat de zangeres ook rondom dit album een tour plant. Hopelijk zien we de populaire Eilish volgende festivalzomer weer op de festivals in Europa schitteren!

Billie Eilish

Photo: Polydor

Billie Eilish is een 19-jaar oude Amerikaanse zangeres. Ze is slechts veertien jaar oud als in 2015 haar eerste single ‘Ocean Eyes’ uitkomt. In 2017 breekt ze (terwijl ze pas zestien is) door met het nummer ‘Bored’ wat op de soundtrack van Netflix serie 13 Reasons Why terecht komt. 

In 2019 begint Eilish definitief de wereld te veroveren met hits als ‘when the party’s over’, ‘lovely’ en ‘idontwannabeyouanymore’. Bij een doorbraak horen natuurlijk ook festivals en daarvan heeft Billie er al een boel gezien. Zo stond ze in 2019 op onder andere LowlandsLollapalooza BerlinTinderbox en Pukkelpop. In juli 2021 komt haar nieuwe album Happier Than Ever uit.