Greta Van Fleet, Billie Eilish en meer tijdens Rock Werchter op Tinderbox 2019

Tinderbox 2019 noteert tien gloednieuwe acts op het affiche. Onder meer Greta Van Fleet, Billie Eilish en Diplo staan in het Werchter-weekend op het Deense festival.

Naast bovengenoemde namen geven ook onder andere Lil Uzi Vert en Sigrid acte de présence. Alle nieuwe acts vind je in het overzicht hieronder. Eerder bevestigde het Deense festival al de komst van onder meer Lana Del Rey, Macklemore en Swedish House Mafia.

  • Billie Eilish
  • Lil Uzi Vert
  • Greta Van Fleet
  • Diplo
  • Dzeko
  • EDX
  • Faustix
  • Loud Luxury
  • Sigrid
  • The Minds of 99

Tinderbox vindt tegelijkertijd met Rock Werchter, en vlak voor Down The Rabbit Hole plaats. Het is dan ook niet onmogelijk dat de festivals enkel namen op hun affiches delen.

Greta Van Fleet

Greta Van Fleet werd in 2012 opgericht in Michigan en bestaat uit de drie broers Josh, Jake en Sam Kiszka en drummer Danny Wagner. Met de eerste single, ‘Highway Tune’, gooide de band meteen hoge ogen in de Verenigde Staten en steeg zelfs naar de top van de Billboard Mainstream Rock hitlijst.

Vorig jaar bracht reisde de band al door Europa en blies toen onder meer het Pinkpoppubliek achterover. De heren stonden zelfs in de top 5 van beste optredens op Pinkpop 2018. Tel daar het gloednieuwe album Anthem of the Peaceful Army bij op en bezoekers van onder meer EXIT Festival en Tinderbox staat aankomende zomer een spetterend optreden te wachten.

Tinderbox 2019

Tinderbox is een relatief nieuw festival in Odense, Denemarken. De eerste editie vond pas plaats in 2015, maar het festival heeft sinds die tijd al een paar grote namen weten te strikken. Zo stonden vorig jaar onder meer Depeche ModeProphets Of Rage en Biffy Clyro op het affiche.

De 2019-editie vindt plaats van 27 tot en met 29 juni. Met de aankondiging van onder meer Swedish House Mafia, Lana Del Rey en Macklemore zijn de eerste namen bekend. Tickets zijn al geruime tijd in de verkoop. Voor meer informatie over het festival check je de officiële festivalwebsite.