Billie Eilish naar Werchter Boutique Pop-up 2020

Billie Eilish / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Fans van Billie Eilish hoeven niet lang te wachten op nieuwe optredens van hun favoriete zangeres. Na een geweldige passage op onder meer Lowlands is de tienerster volgend jaar opnieuw in Europa te bewonderen.

Dat Eilish nog niet uitgekeken is in Europa bleek vandaag. Billie keert in 2020 wederom terug naar Europa en speelt onder andere op Werchter Boutique Pop-up. Werchter Boutique Pop-up is een eenmalig festival dat plaatsvindt op de festivalweide van Werchter. Het extra festival vindt plaats op 19 juli 2020. Eerder werd al duidelijk dat Taylor Swift op het hoofdevenement van Werchter Boutique gaat optreden. Kaarten voor het pop-up festival gaan vrijdag 4 oktober in de verkoop.

Ook geeft de Amerikaanse een concert in de Ziggo Dome. Het concert in de Ziggo Dome is op 13 juli. Verder zijn er optredens aangekondigd op onder meer NOS Alive en de Mercedes-Benz Arena.

Er zijn maar weinig artiesten die net zo’n stormachtige ontwikkeling doormaakten als Billie Eilish. De Amerikaanse zangeres bracht eerder dit jaar haar doorbraakalbum WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? uit en speelde meteen op de grootste festivals.

Billie Eilish

Billie Eilish is een jonge Amerikaanse zangeres. Ze is slechts veertien jaar oud als in 2015 haar eerste single ‘Ocean Eyes’ uitkomt. In 2017 breekt ze (terwijl ze pas zestien is) door met het nummer ‘Bored’ wat op de soundtrack van Netflix serie 13 Reasons Why terecht komt. 

In 2019 begint Eilish definitief de wereld te veroveren met hits als ‘when the party’s over’, ‘lovely’ en ‘idontwannabeyouanymore’. Bij een doorbraak horen natuurlijk ook festivals en daarvan heeft Billie er al een boel gezien. Zo stond ze afgelopen zomer op onder andere LowlandsLollapalooza BerlinTinderbox en Pukkelpop.

Werchter Boutique 2020

WerchterBoutique2018_SamvanReenen
Foto: Sam van Reenen / Festileaks

Werchter Boutique is een ééndagsfestival dat wordt gehouden op het festivalterrein in Werchter. Het festival staat in het teken van één grote headliner. Zo stonden eerder Fleetwood Mac, Robbie Williams en Bruno Mars op het Belgische affiche. Al deze namen waren dat jaar ook op Pinkpop te vinden. Desondanks reist Taylor Swift helaas niet af naar Nederland. Komend jaar is er eenmalig een extra festival, Werchter Boutique pop-up. Voor dit festival is Billie Eilish aangekondigd.

  • Locatie: Festivalpark Wercter, België
  • Datum: 20 juni 2020
  • Kaartverkoop: vanaf €92,-. Voorverkoop op 25 september 2019.
  • Meer informatie vind je op de website van Werchter Boutique.
  • Informatie over het pop- up festival vind je hier