Coldplay komt met nieuwe muziek op 7 mei: volgt een tour?

1608
Photo: Dave Meyers

Actie in Kamp Coldplay. De Britse band deelde afgelopen dagen tal van mysterieuze berichten via verschillende social media en via billboards in grote steden. Een nieuwe single, genaamd ‘Higher Power’, is inmiddels bevestigd. Kunnen we daarnaast een aankondiging voor een nieuw album of een nieuwe tour verwachten?

Het begon allemaal met een social post van Coldplay afgelopen dinsdag. Een cryptische visual met paarse symbolen is te zien, maar belangrijker: er werd een website gedeeld, alienradio.fm. Het Twitter-account ColdplayXtra ontcijferde de geheime boodschap op deze website tot: “COLDPLAY / HIGHER POWER/ MAY SEVEN”.

Dat leek er al op te wijzen dat een nieuwe single, genaamd ‘Higher Power’, werd gelanceerd op 7 mei. Coldplay bevestigde dat nieuws donderdagavond. Ook de tekst van vermoedelijk een lyric werd ontcijferd: “This joy is electric and you’re circuiting through / I’m so happy that I’m alive happy I’m alive at the same time as you.”

Eerder gingen al geruchten over een nieuw album genaamd Music Of The Spheres. Volgens de website Genius wordt die plaat verwacht in september. Het zou het negende studioalbum van de band zijn; het laatste album Everyday Life komt uit 2019.

Liveshows

Waar rook is, is vuur. Maar belangrijker: waar een album-release is, zijn liveshows. En dat roept direct de vraag op of we ook een tour kunnen verwachten van de Britten. Vooral omdat Chris Martin eerder (pre-corona, #TB) al zei in 2021 naar België te komen.

Opvallend is dat er ook Alienradio FM hints verschijnen in meerdere grote steden, op posters en billboards. De coördinaten van deze billboards hiervoor worden weer gedeeld op dit Twitter account. Deze locaties lijken met elkaar gemeen hebben dat ze in de buurt van grote concertlocaties te vinden zijn. Check onderstaand overzicht maar. Zijn dit de plekken die een aanstaande Coldplay tour aan gaat doen?

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

40°45’38.9″N 73°59’04.3″W= New York, nabij Madison Square Garden
51°30’24.6″N 0°08’34.4″W & 51°30’15.5″N 0°13’01.3″W= Londen, nabij Hyde Park
37°30’46.9″N 127°06’05.6″E= Seoel, Zuid-Korea, nabij Olympisch Stadion
33°30’23.3″S 70°36’23.0″W= Macul, Chili, Stadion Estadio Monumental
33°55’55.9″S 151°11’01.6″E= Sydney Australië, nabij Allianz Stadium
52°13’55.7″N 20°59’02.5″E= Warschau Polen, nabij PGE National Stadium
52°29’48.6″N 13°14’25.5″E= Berlijn, nabij Waldbuhn of Olympisch Stadion

Een locatie in Nederland of België is er (nog) niet, maar vermoedelijk worden er nog coördinaten gedropt tot 7 mei.

Mocht er een wereldtour komen, dan liet Coldplay eerder weten deze CO2-neutraal te willen doen.

De laatste keer dat Coldplay op festivals in de buurt stond, was in 2011. Toen speelde de band op Pinkpop en Rock Werchter. Sindsdien kwam de band nog langs in Den Haag (2012), Amsterdam (2016) en Brussel (2017).

Meepraten over het Coldplay nieuws? Check het Coldplay topic op het Festileaks Festival Forum!

Student Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Meestal te vinden in de buurt van zijn elektrische gitaar. Kijkt het meest uit naar Rock Werchter in de zomer en naar Carnaval in de winter. Wisselt naadloos van Lana Del Rey naar TOOL en dan weer van Pearl Jam naar Interpol.