Download UK 2022 presenteert affiche met Korn, Deftones en meer

Korn
Photo: Dean Karr

Download UK 2022 presenteert het affiche met meer dan zeventig nieuwe namen. Onder andere Korn, Deftones en Megadeth zijn bekendgemaakt. Zij sluiten zich aan bij de eerder aangekondigde KISS, Iron Maiden en Biffy Clyro. De namen zijn bovendien goede kanshebbers voor Graspop.

Meer dan zeventig nieuwe namen voor Download UK. Naast Korn, Deftones en Megadeth staan ook Funeral For A Friend, The Pretty Reckless en Rise Against op het festival. Check voor de grootste nieuwe namen de lijst hieronder:

 • Deftones
 • The Pretty Reckless
 • Rise Against
 • Black Label Society
 • Powerwolf
 • Megadeth
 • Steel Panther
 • Theory
 • Airbourne
 • The Darkness
 • The Distillers
 • Of Mice & Men
 • The Ghost Inside
 • Funeral for a Friend
 • Descendents
 • Electric Wizard
 • Sepultura

De kaartverkoop voor het festival is gestart en gaat via de website van Download UK. De mensen die een kaartje hadden voor de editie van 2020 of 2021 kunnen deze laten omzetten naar 2022.

Voor Iron Maiden is Download UK niet het eerste festival. Eerder werd de band ook al aangekondigd voor Graspop 2022. Download UK is voor Deftones het eerste festival van 2022. Deftones stond eerder al op het affiche voor Pinkpop 2021. Of de band in 2022 ook terugkeert op het festival in Landgraaf is nog niet duidelijk.

https://www.instagram.com/p/CONC-QkKe-Z/

Deftones

De Amerikaanse band rondom zanger Chino Moreno ontstond in 1988. Sindsdien heeft de veelzijdige rockband een aardige oeuvre opgebouwd met maar liefst acht albums. In 2013 overleed bassist Chi Cheng, waarna het een tijd stil bleef rondom Deftones. Het laatste studioalbum genaamd Gore is alweer vier jaar oud. Het leverde ook een eigen bier op. De Indian Pale Ale draagt de naam ‘Phantom Bride’, naar een nummer van het laatste album.

Het lijkt erop dat een nieuw album niet lang meer op zich zal laten wachten. Frontman Chino Moreno liet vorig jaar nog weten dat de laatste handen worden gelegd aan een negende album.

Download UK 2022

Photo credit: Matt Eachus
Photo: Matt Eachus
Download Festival Logo

Download Festival 2023

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Leicestershire, Verenigd Koninkrijk
Datum 8-11 juni 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen