Graspop Metal Meeting
Tickets
16-19 juni 2022
België
Dessel, België

Iron Maiden naar Graspop 2022

Foto: Rudy de Doncker

Iron Maiden komt naar Graspop 2022. De Britse metalband sluit de eerste dag van het festival af, op donderdag 16 juni. Iron Maiden is na Judas Priest de tweede headliner die bevestigd is voor Graspop 2022.

Nadat ze deze zomer Graspop zouden overslaan keren de heren van Iron Maiden toch terug naar Dessel in 2022. De band was na het cancelen van Graspop 2020 verplaatst naar het Sportpaleis in 2021. Die show gaat door de coronacrisis nu ook niet door. Iron Maiden staat dus ‘gewoon’ weer op het programma van Graspop in 2022. De Legacy of the Beast-tour voert de metalband langs veel festivals en stadia in Europa. Op maandag 27 juni 2022 is het GelreDome in Arnhem aan de beurt. Tickets voor de show in Nederland gaan vrijdag 16 april om 10 uur in de verkoop.

Iron Maiden is een geliefde gast bij het Graspop-publiek; het wordt voor de band maar liefst de tiende show op het festival. Dat is niet gek met ware ‘metalanthems’ als ‘Fear of the Dark’, ‘Run to the Hills’ en ‘Hallowed Be Thy Name’. Dat belooft een groot feest te worden op de 25e editie van Graspop. De organisatie maakte eerder al bekend zoveel mogelijk bands van 2021 over te zetten naar 2022. Tot nu toe is naast Iron Maiden alleen Judas Priest bevestigd.

Iron Maiden

https://www.youtube.com/watch?v=86URGgqONvA

Iron Maiden is een van de grootste en bekendste metalbands aller tijden. De Britse band brak in de jaren ’80 door met nummers als ‘Number of the Beast’, ‘2 Minutes to Midnight’ en ‘The Trooper’. Het laatste album van de heren, The Book of Souls, dateert uit 2015. Ondanks gebrek aan recenter materiaal is de Britse metal band live een garantie op losgaan. In 2020 stond een tournee gepland langs Weert en Graspop, deze gaat door het coronavirus helaas niet door. De band haalt de shows in, in het Sportpaleis en de Gelredome.

Graspop 2022

Graspop 2019
Photo: Elsie Roymans (Graspop Metal Meeting 2019)

Graspop Metal Meeting zou in 2020 haar zilveren jubileum vieren, maar dit kon vanwege het coronavirus niet doorgaan. In 2021 gaat het Belgische festival helaas opnieuw niet door. Onder meer Aerosmith, Faith No More en Judas Priest zouden afgelopen jaar op de bühne in Dessel verschijnen. Maar er is hoop: de data voor Graspop 2022 staan al op de planning. Headliners zijn met Judas Priest en Iron Maiden zijn een feit. Aerosmith en Avenged Sevenfold stonden ook tussen het rijtje headliners, maar deze bands besloten hun tour af te zeggen. Inmiddels is bekend dat Sabaton de headliner is van de zondag van het festival.

  • Locatie: Dessel, België
  • Datum: 16 t/m 19 juni 2022
  • Tickets: gekochte tickets voor de editie van 2021 blijven geldig.
  • Meer informatie vind je op de website van Graspop.
Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2022

Locatie
België
Dessel, België
Datum 16-19 juni 2022
Line-up
Sabaton
Within Temptation
Korn
Tickets Niet meer beschikbaar.