Deftones terug naar Pinkpop 2021

732
Photo: Frank Maddocks

Afgelopen weekend had Pinkpop eigenlijk moeten plaatsvinden. Gelukkig is er genoeg om op te verheugen voor de aankomende editie. Zo is Deftones terug te vinden op de poster van 2021.

Het is de eerste keer in veertien jaar dat de metal-band het affiche in Landgraaf sierde. Deftones speelt op de zaterdag van het Pinkpop-weekend en vergezelt daarmee onder meer Danny Vera en Joost. Vorige week vierde de band nog de twintigste verjaardag van het misschien wel bekendste album White Pony. Het lijkt erop dat we niet al te lang hoeven te wachten op het negende album van de band. Frontman Chino Moreno maakte vorig jaar tijdens hun eigen festival ‘Dia de los Deftones’ bekend dat slechts de zangmelodieën van het gloednieuwe album nog ontbreken.

Hoewel we Pinkpop dit jaar moeten missen in verband met het coronavirus, is er dus genoeg om naar vooruit te kijken. Eerder werden al enkele andere namen voor volgend jaar bevestigd. Zo zijn Red Hot Chili Peppers en Twenty One Pilots wederom gestrikt voor 2021. Ook een aantal Nederlandse acts sieren opnieuw de poster. Onder meer Kensington, Danny Vera en The Kik zijn herbevestigd voor de aankomende editie. Om de tijd ondertussen een beetje door te komen zijn er genoeg spel-opdrachten gewijd aan Pinkpop op Festileagues, welke je online kunt maken met je vriendengroep.

Deftones

De Amerikaanse band rondom zanger Chino Moreno ontstond in 1988. Sindsdien heeft de veelzijdige rockband een aardige oeuvre opgebouwd met maar liefst acht albums. In 2013 overleed bassist Chi Cheng, waarna het een tijd stil bleef rondom Deftones. Het laatste studioalbum genaamd Gore is alweer vier jaar oud. Het leverde ook een eigen bier op. De Indian Pale Ale draagt de naam ‘Phantom Bride’, naar een nummer van het laatste album.

Het lijkt erop dat een nieuw album niet lang meer op zich zal laten wachten. Frontman Chino Moreno liet vorig jaar nog weten dat de laatste handen worden gelegd aan een negende album. Deftones is in 2021 onder meer te zien op Rock am Ring en Pinkpop. 

Pinkpop 2021

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. Deze zomer zouden onder andere Red Hot Chili PeppersPost Malone en Guns N’ Roses op de planken van het Limburgse festival staan. Red Hot Chili Peppers en Twenty One Pilots keren terug voor de editie in 2021. Pinkpop 2021 is ook het eerste jaar zonder Jan Smeets als festivaldirecteur. Mister Pinkpop draagt het stokje dit jaar over aan zijn vaste team, waarmee hij het festival al jaren organiseert.

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum:18-20 juni 2021
  • Tickets: kaarten van 2020 blijven geldig voor 2021
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website.