Essential Festival positief over doorgang in september 2021

384

De afgelopen weken zijn een rollercoaster van emoties voor liefhebbers van festivals. Waar het ene festival de stekker eruit trekt, verplaatst een ander naar een later moment en een derde wacht alles nog eens (noodgedwongen) rustig af. Het Limburgse Essential Festival laat vandaag weten “positief gestemd te zijn” over de doorgang van het festival op 11 september 2021.

Die positiviteit komt volgens mede-organisator Kenny Mordang door “de uitspraken van het kabinet en de komst van het garantiefonds”. Dat garantiefonds zorgde er recent voor dat festivals na 1 juli volop aan het organiseren kunnen slaan: een groot deel van de kosten wordt vergoed als een en ander toch geen doorgang vindt door het coronavirus.

Nieuw concept

In 2019 was Festileaks op Essential Festival en deed verslag. Dat jaar besloot de organisatie het concept over een andere boeg te gooien, door een nieuwe locatie, datum én programmering te kiezen. Dat is blijkbaar goed bevallen, want de locatie en periode blijven ongewijzigd: 11 september 2021 in Oost-Maarland.

Artiesten van hoog niveau

“We gaan dit jaar voor nóg meer beleving door meer focus te leggen op een verbeterde randprogrammering, meer hostings van bekende partijen én toevoegingen zoals een feestcafé waar je jouw favoriete slagers kunt meezingen,” aldus mede-organisator Mitchel Bovenlander van 4PM Entertainment.

Hij vertelt ook dat de eerste artiesten zijn gecontracteerd en snel worden bekendgemaakt. Mitchel verzekert: “Het zijn artiesten van hoog niveau die naar Limburg worden gehaald zodat het festival op het hoogste niveau meespeelt.”

Tickets

Je kunt je reeds pre-registreren via de website van Essential Festival. Zodra de kaartverkoop van start gaat, hoef je in eerste instantie 50% van de totaalprijs te betalen. De andere helft hoeft pas voldaan te worden wanneer meer zekerheid is rondom de coronasituatie. Mocht het festival onverhoopt toch niet doorgaan, krijgen ticketkopers de aanbetaling terug.

De line-up voor Essential Festival 2021 wordt snel verwacht.

Hoi! Ik ben eindverantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij Festileaks. Sporadisch schrijf ik ook wel eens een artikel, en dan zie je dit tekstje. Verder co-host ik onze Festivalpodcast en kun je me wakker maken voor alles dat uit de foodtruck van de Bourgondiër komt.

Geld verdienen op festivals?

Achter de bar op Zwarte Cross, tickets scannen op Concert at Sea of de kassa bedienen op Down The Rabbit Hole? Schrijf je in via Festileaks en werk komende zomer op de leukste festivals van Nederland!