Coldplay teast nieuwe single ‘Higher Power’

349
Coldplay Coldplay

Coldplay onthult een klein fragment van de nog te releasen single ‘Higher Power‘. Het nieuwe nummer is kort te horen in een teaser voor de Glastonbury-livestream waar de band aan meewerkt.

‘Higher Power’ komt aankomende vrijdag uit en is de eerste single van het nieuwe Coldplay-album. Het album het volgens de geruchten Music of Spheres en wordt het achtste album van de band. In het najaar moet de nieuwe plaat naar verluid uitkomen.

In het najaar komt er wellicht niet alleen een nieuw album van Coldplay, volgens een leak wordt dan ook een wereldwijde tournee aangekondigd. Daarnaast deelde Coldplay een cryptische website: alienradio.fm. Daarop verschijnen hints die mogelijk verwijzen naar een concert locatie. De Britse band is al langer van plan om op tournee te gaan. Zo gaf zanger Chris Martin voor de coronapandemie aan in 2021 naar België te komen.

De teaser van Coldplay heeft te maken met de livestream van Glastonbury. Het festival organiseert een wereldwijde livestream met optredens van onder meer Coldplay, Damon Albarn en HAIM. De optredens zijn te zien op zaterdag 22 en zondag 23 mei.

Coldplay

Coldplay

Coldplay is sinds 1996 actief in de muziekwereld. In 2000 brachten de heren hun eerste album Parachutes uit. Sindsdien heeft de band echter niet stilgezeten. Na vele hitsingles zoals ‘Something Just Like This’, bracht de band in juli 2017 de EP Kaleidoscope uit. Ook werd in november 2018 de film ‘A Head Full Of Dreams’ gelanceerd. De film biedt een unieke kijk achter de schermen bij de Engelse formatie, die in het verleden op onder andere Lowlands en Glastonbury te vinden was. Bijna 20 jaar na het debuut verscheen in 2019 het meest recente album Everyday Life.

Stervende, door de festivalloze zomer. Is het al 2021?