Ook Roskilde 2021 gaat niet door

416
Foto: Christian Hjorth/Roskilde

Weer een afzegging in festivalland. Ook Roskilde 2021 is afgelast. Zojuist werd bekend dat de Deense overheid grote evenementen en festivals verbiedt. Met als gevolg geen Roskilde deze zomer.

De logische consequentie van bovenstaande maatregel is dat Roskilde voor de tweede keer wordt afgelast. Dit nieuws laat de organisatie van het Deense festival zojuist weten via de sociale media kanalen. Bekijk hieronder het statement van het festival zelf. Daarnaast is er nog geen nieuwe datum bekend gemaakt. Deze zomer zou het festival normaal plaatsvinden van 26 juni tot en met 3 juli. Of ze het gewoon verplaatsen naar dezelfde data, valt nog even af te wachten.

Dit jaar zouden onder andere Tyler, The Creator, FKA twigs en The Strokes op de planken van Roskilde staan. Ook Thom Yorke was te vinden op het affiche. Maar de Engelsman cancelde eerder al zijn gehele tournee. Of we deze toppers volgend jaar ook nog kunnen aanschouwen, is nog niet helemaal zeker.

Tickets Roskilde

Heb jij een ticket voor het Deense festival? Geen paniek. Kaarten kunnen worden overgezet naar het jaar 2022. Ook als je een kaartje had gekocht voor 2020, deze kan ook worden omgezet. Wil je volgend jaar niet gaan? Dan is er de mogelijkheid om je geld terug te krijgen.

Roskilde 2021

Roskilde Festival 2018
Photo: Niek Bosma / Festileaks

Roskilde is sinds 1971 een van de grootste Europese muziekfestivals, met dank aan zijn consequent ijzersterke line-ups. Dit jaar zou het festival haar 50ste verjaardag vieren. Onder meer Taylor SwiftThom YorkeFaith No More en Tyler, the Creator zouden acte de présence geven op het verjaardagspartijtje. Dit jubileumfeest is door het coronavirus verschoven naar volgend jaar. Thom Yorke, FKA twigs en Tyler, The Creator en meer keren in 2021 terug op het affiche. Door de aanhoudende coronacrisis gaat het festival wederom niet door.

  • Locatie: Roskilde, Denemarken.
  • Datum: AFGELAST
  • Tickets: kaartjes blijven geldig voor 2022.
  • Meer informatie vind je op de website van het festival.
Sinds 2013, elke zomer ergens wel op een festival te vinden. Rock Werchter is zoiets als een tweede thuis en een mega fan van Mumford & Sons en Florence + The Machine. P.s.: biertjes zijn altijd welkom :)