Thom Yorke zegt complete tour, inclusief Rock Werchter 2021, af

734
DTRH Thom Yorke
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Thom Yorke zegt z’n gehele Engelse en Europese tour in 2021 af. Hij zou onder andere een optreden in Afas Live en op Rock Werchter geven.

Thom Yorke gaat niet meer op tour in 2021. De tour, die in eerste instantie in 2020 zou plaatsvinden, gaat niet door. De frontman van Radiohead heeft in een officieel statement laten weten dat zijn solotour niet door zal gaan vanwege de coronamaatregelen.

Dit betekent dat zijn show in AFAS Live, die op 5 juli gepland stond, niet door zal gaan. Ook zijn festivalshow op Rock Werchter is dus van de baan. Daarnaast stond de Engelsman op het affiche van Roskilde en Open’er. Of hij in 2022 is terug te zien op de festivalweides en in de concertzalen is nog niet bekend.

Thom Yorke

Foto: Eric Pamies

Thom Yorke is vooral bekend als frontman van de Britse band Radiohead. Hiermee brak hij in 1993 door met het het album Pablo Honey. Sindsdien is Radiohead een van de grootste bands binnen de alternatieve muziek.

Buiten Radiohead om zit Yorke echter ook niet stil. Zo heeft hij in 2013, met onder andere Flea, in de supergroep Atoms for Peacegezeten. Daarnaast heeft hij nog enkele solo-albums uitgebracht, waarvan Tomorrow’s Modern Boxes  in 2014 uitkwam. In 2018 bracht Yorke een soundtrackalbum uit voor de horrorfilm Suspiria. Zijn meest recente plaat ANIMA verscheen in 2019.

De Engelse muzikant pronkte in 2019 op diverse affiches, waaronder Down the Rabbit Hole en NOS Alive.

Rock Werchter 2021

zijnPhoto: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

In 2020 ging het festijn helaas niet door. Wegens de coronacrisis werd Rock Werchter verboden. Onder andere The StrokesPearl Jam en Kendrick Lamar sierden toen de poster. Op Rock Werchter 2021 staat een deel van de line-up van 2020, zoals Twenty One Pilots en Pixies. Daarnaast vinden we enkele nieuwe namen op het affiche, waaronder Gorillaz en Red Hot Chili Peppers.

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 1-4 juli 2021
  • Tickets: 243 euro voor een weekend, 110 euro voor een dag
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival.
Onderdeel van het Visual & Design team en de nieuwsredactie. Ik luister graag naar Amelie Lens, Architects, Fresku, Sofi Tukker, Editors, Frans Bauer, Wies, The National en nog wat bands. Ik houd van Carnaval.