Thom Yorke zegt complete tour, inclusief Rock Werchter 2021, af

DTRH Thom Yorke
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Thom Yorke zegt z’n gehele Engelse en Europese tour in 2021 af. Hij zou onder andere een optreden in Afas Live en op Rock Werchter geven.

Thom Yorke gaat niet meer op tour in 2021. De tour, die in eerste instantie in 2020 zou plaatsvinden, gaat niet door. De frontman van Radiohead heeft in een officieel statement laten weten dat zijn solotour niet door zal gaan vanwege de coronamaatregelen.

Dit betekent dat zijn show in AFAS Live, die op 5 juli gepland stond, niet door zal gaan. Ook zijn festivalshow op Rock Werchter is dus van de baan. Daarnaast stond de Engelsman op het affiche van Roskilde en Open’er. Of hij in 2022 is terug te zien op de festivalweides en in de concertzalen is nog niet bekend.

De Engelse muzikant pronkte in 2019 op diverse affiches, waaronder Down the Rabbit Hole en NOS Alive.

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter.

In 2021 ging het festijn helaas niet door. Wegens de coronacrisis werd Rock Werchter verboden. Onder andere Pearl Jam, Twenty One Pilots en Gorillaz sierden toen de poster. Op Rock Werchter 2022 staat een deel van de line-up van 2021, zoals Pearl Jam en Twenty One Pilots. Daarnaast vinden we enkele nieuwe namen op het affiche, waaronder Metallica en Red Hot Chili Peppers.

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 30 juni-3 juli 2022
  • Tickets: €243 euro voor een weekend, €110 euro voor een dag
  • Meer informatie vind je op de festivalpagina

Over de auteur ✍️

Samuel van der Lee

Ik maak deel uit van het pre-coverage team en maak af en toe wat designs, maar ik zit vooral voor alle gezelligheid en de uitjes bij Festileaks. Groot fan van Cera Khin. Daarnaast luister ik graag naar Lambrini Girls, The National, Frans Bauer, IDLES, John Tana, Arianna Puello en Opgezwolle. Ook ben ik dol carnaval (zowel Brabants als Limburgs carnaval) en de karaokebar is mijn kerk.

Meer van Samuel