Way Out West 2021 en andere augustusfestivals afgelast

Het Zweedse festival Way Out West heeft de editie van 2021 gecanceld. Het festival zou plaatsvinden in augustus en is is één van de eerste festivals in augustus die de stekker eruit trekken.

Jaarlijks vindt er in Göteborg het grootste festival van Zweden plaats, Way Out West. In 2020 kon het festival niet plaatsvinden en dit jaar heeft de organisatie besloten het festival opnieuw niet te laten doorgaan. De oorzaak is, uiteraard, de aanhoudende pandemie. Het festival is verplaatst naar 11 t/m 13 augustus 2022. De ticketverkoop is op 25 mei. Daarnaast worden de eerste artiesten de komende weken aangekondigd.

Way Out West is één van de eerste Europese festivals in augustus die aangeven geen doorgang te zullen vinden deze zomer. Ook het Finse Flow Festival heeft haar editie voor aankomende zomer afgelast. Het zou plaatsvinden in hetzelfde weekend als Way Out West. Tot dusver zijn er nog geen afgelaste augustus festivals in de Benelux. Onder anderen Lowlands, Pukkelpop en Down the Rabbit Hole staan tot dusver op het programma in ausgutus.

Way Out West 2021

Way Out West is een driedaags festival, dat in een groot park plaatsvindt. Hierdoor is het terrein mooi bosachtig en zijn er meertjes te vinden. Het festival staat erom bekend gevarieerde line-ups samen te stellen. Voor het jaar 2020 stonden onder meer Khalid, Robyn, Bon Iver en FKA Twigs op het programma. Door de het coronavirus ging het festival dat jaar niet door. Ook dit jaar trekt de organisatie er een streep door.

  • Locatie: Slottsskogen, Göteborg, Zweden
  • Datum: AFGELAST
  • Tickets: Verkoop start op 25 mei. Eerder aangekochte tickets blijven geldig.
  • Meer info vind je terug op de officiële website van het festival.