Pinkpop 2022 strikt Twenty One Pilots voor de vrijdag

2975
Twenty One Pilots / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Er is een nieuwe naam voor Pinkpop 2022 bekend. Twenty One Pilots krijgt de eer om op vrijdagavond 17 juni hun show op het Limburgse festival te laten zien, zo onthulde 3FM-dj Rob Janssen zojuist in zijn show Radio Op ‘n Broodje.

Met de aankondiging van Twenty One Pilots zijn er nu vier namen een feit voor Pinkpop 2022. Sinds begin deze week pronkt Metallica bovenaan het affiche, en eerder dit jaar maakte de organisatie al de terugkeer van Pearl Jam bekend. Voor de vrijdag zijn er nu drie namen bekend met Metallica, Twenty One Pilots en Nothing But Thieves. Een mooi vooruitzicht voor volgend jaar!

Wil je er in 2022 absoluut bij zijn in Landgraaf, maar heb je nog geen kaartje? Dan wordt je geduld nog even op de proef gesteld. De kaartverkoop gaat namelijk op 2 oktober van start. Save the date!

Twenty One Pilots

Twenty One Pilots / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

In 2009 wordt de alternatieve rockband Twenty One Pilots opgericht, toen nog met inmiddels voormalige bandleden Nick Thomas en Chris Salih. Nadat de band flink in populariteit steeg in 2011, reizen Tyler Joseph en Josh Dun samen de wereld over. Met het uitbrengen van het vierde album, Blurryface (2015), braken de Amerikanen definitief door. Hitlijsten over de hele wereld worden gedomineerd door nummers als ‘Stressed Out’ en ‘Ride’. Niet veel later verscheen ook de single ‘Heathens’, als soundtrack voor de film Suicide Sqaud. Ook verscheen op 5 oktober 2018 het vijfde album Trench, dat met een uitgebreide tour door Amerika en Europa gepaard gaat. In 2022 zullen ze een optreden verzorgen op onder andere Rock Werchter en Pinkpop.

Pinkpop 2022

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties: het draait om de muziek op Pinkpop.

In 2021 zouden onder meer de Red Hot Chili Peppers optreden, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Gelukkig mogen we alweer vooruitkijken naar 2022. Dan zien we onder meer Pearl Jam, Metallica en Nothing But Thieves op de Limburgse festivalweide.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum: 17-19 juni 2022
  • Tickets: kaarten van 2020 en 2021 blijven geldig voor 2022; overige kaarten gaan 2 oktober in de verkoop
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website.

Redacteur bij Festileaks. Groot reis- en muziekfanaat. Veel liefde voor onder meer The War On Drugs, Ásgeir, SOHN, Tame Impala, Moderat en Gregory Alan Isakov.