Nothing But Thieves naar Pinkpop 2022

581
Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Een nieuwe naam voor Pinkpop 2022! Nothing But Thieves komt in juni naar Landgraaf toe. Hiermee zijn zij de tweede bevestigde act voor de aankomende editie.

Gisteravond tijdens de 3FM Awards bevestigde hoofdprogrammeur Rob Trommelen dat de Britste band richting Landgraaf komt in 2022. Hiermee komen zij naast Pearl Jam op de line up te staan. Nothing But Thieves is een graag geziene gast in Limburg. Zo stonden de vijf heren ook al in 2016 en 2018 op het affiche. Voor de twee afgelaste edities stond de band ook op het affiche. Dit optreden komen zij nu dus inhalen.

Nothing But Thieves

Foto: Kamiel Scholten

Nothing But Thieves is een alternatieve rockband uit het Britse Southend-on-Sea. De band bestaat uit vijf heren met als zanger Conor Mason. Na de oprichting in 2012 werd in 2013 het eerste succes geboekt met debuutsingle ‘Itch’. Ondertussen staan er 3 studioalbums op de teller, waarvan Moral Panic de meest recentste is. Hits zijn er genoeg, denk aan ´Amsterdam´, ´Sorry´ en ´Impossible´.

Pinkpop 2022

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. Red Hot Chili Peppers en Twenty One Pilots zouden aanwezig zijn voor de editie in 2021, maar helaas ging ook deze editie niet door vanwege het coronavirus. De eerste twee acts zijn bevestigd. Pearl Jam en Nothing But Thieves.

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum: 17-19 juni 2022
  • Tickets: kaarten van 2020 en 2021 blijven geldig voor 2022
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website.

Student Kunst en Economie aan de HKU, fanatieke cd verzamelaar en heeft het liefste festivalposters als behang. Met een brede muzieksmaak probeer ik zoveel mogelijk festivals van mijn bucketlist af te strepen. Onder andere groot fan van Editors, Foals en Mumford and Sons.